Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Trgovačko pravo - knjiga druga

Trgovačko pravo - knjiga druga

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9958-9478-2-X

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

K3347

Broj strana:

365

Težina:

750 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

45,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga Trgovačko ugovorno pravo - KNJIGA DRUGA, obuhvata drugi dio nastavnog predmeta Trgovačko pravo koje se izučava, prema Nastavnom planu i programu na četvrtoj godini Pravnog fakulteta Univerziteta u Bihaću. Ova knjiga - koja je u prvom planu koncipirana kao udžbenik, i kao takva namijenjena studentima pravnih fakulteta (dio literature za izučavanje nastavnog predmeta Trgovačko pravo), sadrži: uvodna razmatranja, opća pravila - posebnosti trgovačkih ugovora i trgovačke ugovore. Uvažavajući navedeno opredjeljenje, sadržaj udžbenika temelji se na teorijsko-pravnom aspektu, s posebnim osvrtom na pozitivno pravo Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine koje uređuje ovu materiju.
Pored toga što je knjiga Trgovačko ugovorno pravo prvenstveno namijenjena studentima, ona može zbog svoje aktuelnosti, poslužiti uposlenicima prava kao nauke i struke i licima koja se po svom profesionalnom opredjeljenju bave određenim poslovima robnog prometa.

  • Originalni naziv: Trgovačko ugovorno pravo...
  • Izdanje: 13
  • Godina: 2001
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 165x240
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga Trgovačko ugovorno pravo - KNJIGA DRUGA, obuhvata drugi dio nastavnog predmeta Trgovačko pravo koje se izučava, prema Nastavnom planu i programu na četvrtoj godini Pravnog fakulteta Univerziteta u Bihaću. Ova knjiga - koja je u prvom planu koncipirana kao udžbenik, i kao takva namijenjena studentima pravnih fakulteta (dio literature za izučavanje nastavnog predmeta Trgovačko pravo), sadrži: uvodna razmatranja, opća pravila - posebnosti trgovačkih ugovora i trgovačke ugovore. Uvažavajući navedeno opredjeljenje, sadržaj udžbenika temelji se na teorijsko-pravnom aspektu, s posebnim osvrtom na pozitivno pravo Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine koje uređuje ovu materiju. Pored toga što je knjiga Trgovačko ugovorno pravo prvenstveno namijenjena studentima, ona može zbog svoje aktuelnosti, poslužiti uposlenicima prava kao nauke i struke i licima koja se po svom profesionalnom opredjeljenju bave određenim poslovima robnog prometa.

Dodatne informacije

Izdavač Magistrat
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter