Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Trešnjevina

Trešnjevina

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-41-731-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

M8267

Broj strana:

200

Težina:

200 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

11,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Ovo je roman sedmodnevnog sjećanja kojim putujemo kroz prošlost i sadašnjost, ali i kroz različite europske gradove – one bivše i ove sadašnje, sakupljajući na hrpu krhotine prošlosti u životu Arjete Filipo koja se neprestano suočava s vlastitim prazninama. Najviše s gubitkom oca, braće blizanaca, djeda, strica Milana i njegove žene koji su jedva izvukli živu glavu i završili u izgnanstvu iako su gorljivo vjerovali u komunizam i u njemu vidjeli jedinu moguću i potrebnu alternativu fašizmu.

Povremeno se vraćamo u bivšu Jugoslaviju, zatim u „opkoljeni grad“ u kojem je pod opsadom, koja je trajala 1425 dana, ostala Arjetina majka, u blistave dane života u Istri kod bake, pa opet u ratom poharani grad na Dunavu, da bi na kraju šetali ulicama Pariza i Berlina.

U Parizu je Arjeta početkom 1990-ih dobila stipendiju i pokušavala studirati filozofiju uz podršku prijateljica Nadežde i Hiromi. U Parizu se i zaljubila, protiv svoje volje, u ćudljivog propalog fotografa Arika i poslije dvije godine burne ljubavi doživjela najbolnije osobno iskustvo. Koje? Pročitajte sami.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2017
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 110x180
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Ovo je roman sedmodnevnog sjećanja kojim putujemo kroz prošlost i sadašnjost, ali i kroz različite europske gradove – one bivše i ove sadašnje, sakupljajući na hrpu krhotine prošlosti u životu Arjete Filipo koja se neprestano suočava s vlastitim prazninama. Najviše s gubitkom oca, braće blizanaca, djeda, strica Milana i njegove žene koji su jedva izvukli živu glavu i završili u izgnanstvu iako su gorljivo vjerovali u komunizam i u njemu vidjeli jedinu moguću i potrebnu alternativu fašizmu. Povremeno se vraćamo u bivšu Jugoslaviju, zatim u „opkoljeni grad“ u kojem je pod opsadom, koja je trajala 1425 dana, ostala Arjetina majka, u blistave dane života u Istri kod bake, pa opet u ratom poharani grad na Dunavu, da bi na kraju šetali ulicama Pariza i Berlina. U Parizu je Arjeta početkom 1990-ih dobila stipendiju i pokušavala studirati filozofiju uz podršku prijateljica Nadežde i Hiromi. U Parizu se i zaljubila, protiv svoje volje, u ćudljivog propalog fotografa Arika i poslije dvije godine burne ljubavi doživjela najbolnije osobno iskustvo. Koje? Pročitajte sami.

Dodatne informacije

Izdavač Šahinpašić
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter