Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Trešnje od olova

Trešnje od olova

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-1030-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V4595

Broj strana:

260

Težina:

376 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

14,30 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Nova knjiga Saše Ignjatovića Trešnje od olova je oštra i duhovita kritika savremenog srpskog društva, u mnogim njegovim vidovima. Izgubljene slatke trešnje kakve smo jeli u djetinjstvu pisac ovih oporih zapisa pronalazi u sebi i svom okruženju samo u rijetkim trenucima, kad je čovjek prisiljen ili dovoljno iskren da se okrene onom najboljem dijelu sebe, lišenom pogubnog djelovanja medija, savremene tehnologije i neprirodnih uticaja sa strane. A to se može samo kad odbaci olovni oklop bučne i užurbane stvarnosti koji ne dozvoljava našoj pravoj prirodi da izađe na površinu.

Šta su to trešnje od olova?
Trešnje od olova su naša stvarnost, raspeta između lijepe, rumene i ukusne budućnosti i mračne, teške i otrovne prošlosti.

Kako izgledaju?
Pomalo podsjećaju na svakoga od nas. Na svakoga ko je, uplašen za sopstveni razum, navukao na sebe otrovni oklop kako bi se odbranio od nemilosrdne svakodnevice. U tom oklopu je dijete u nama koje se još igra, raduje, smije i krade komšijske trešnje.

Kakvog su okusa?
Imaju okus hrabrosti. Da se istali metalna ljuštura i otkrije sladak plod u njemu.

Gdje rastu?
Svuda oko nas. U novinama. Na televiziji. U lokalnom dućanu. U vašoj ulici, u školi, u Skupštini. Na fudbalskim stadionima. U crkvama. Na Twitteru. U knjigama.

Kada im je sezona?
Najbolje uspijevaju u klimi neznanja, straha i apatije. Prijaju im duge kiše koje spiraju letargiju i beznađe. Vole sušu koja zatire beščašće i manjak samopoštovanja.

Da li stvarno postoje?
Postoje. Sve do trenutka kada svako od nas odluči da pojede svoju porciju. Uz mnogo muke, gađenja, bola, suza... Kao gorak lijek koji će nam, na kraju krajeva, pomoći da u vremenu trešnji od olova ostanemo ljudi.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Nova knjiga Saše Ignjatovića Trešnje od olova je oštra i duhovita kritika savremenog srpskog društva, u mnogim njegovim vidovima. Izgubljene slatke trešnje kakve smo jeli u djetinjstvu pisac ovih oporih zapisa pronalazi u sebi i svom okruženju samo u rijetkim trenucima, kad je čovjek prisiljen ili dovoljno iskren da se okrene onom najboljem dijelu sebe, lišenom pogubnog djelovanja medija, savremene tehnologije i neprirodnih uticaja sa strane. A to se može samo kad odbaci olovni oklop bučne i užurbane stvarnosti koji ne dozvoljava našoj pravoj prirodi da izađe na površinu. Šta su to trešnje od olova? Trešnje od olova su naša stvarnost, raspeta između lijepe, rumene i ukusne budućnosti i mračne, teške i otrovne prošlosti. Kako izgledaju? Pomalo podsjećaju na svakoga od nas. Na svakoga ko je, uplašen za sopstveni razum, navukao na sebe otrovni oklop kako bi se odbranio od nemilosrdne svakodnevice. U tom oklopu je dijete u nama koje se još igra, raduje, smije i krade komšijske trešnje. Kakvog su okusa? Imaju okus hrabrosti. Da se istali metalna ljuštura i otkrije sladak plod u njemu. Gdje rastu? Svuda oko nas. U novinama. Na televiziji. U lokalnom dućanu. U vašoj ulici, u školi, u Skupštini. Na fudbalskim stadionima. U crkvama. Na Twitteru. U knjigama. Kada im je sezona? Najbolje uspijevaju u klimi neznanja, straha i apatije. Prijaju im duge kiše koje spiraju letargiju i beznađe. Vole sušu koja zatire beščašće i manjak samopoštovanja. Da li stvarno postoje? Postoje. Sve do trenutka kada svako od nas odluči da pojede svoju porciju. Uz mnogo muke, gađenja, bola, suza... Kao gorak lijek koji će nam, na kraju krajeva, pomoći da u vremenu trešnji od olova ostanemo ljudi.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter