Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.168

Facebook slicica

Katalog

Trenuci katarze - Prijelomni događaji XX. Stoljeća

Trenuci katarze - Prijelomni događaji XX. Stoljeća

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-266-505-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K9672

Broj strana:

384

Težina:

250 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

42,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Dvadeseto stoljeće, u kojem se isprepleću neviđeni tehnološki napredak i najveći svjetski sukobi, bez sumnje je najdramatičnija, najkrvavija dionica svjetske povijesti. To je ujedno i stoljeće koje je najbolje dokumentirano. O oba svjetska rata, o nebrojenim sukobima od balkanskih ratova s početka stoljeća do ratova na području bivše Jugoslavije s njegova kraja ispisane su bezbrojne knjige i analize. Dvadeseto stoljeće obilježili su mnogi događaji i ljudi. Trenuci katarze: prijelomni događaji XX. stoljeća jednoga od najaktivnijih povjesničara mlađe generacije Tvrtka Jakovine daju kratak pregled političke povijesti prošloga stoljeća. Od Velikoga rata do pada Berlinskoga zida iz onoga što se voli nazivati kratkim stoljećem Jakovina izdvaja upravo događaje i osobe koji su obilježili i krojili političku povijest.
Tvrtko Jakovina u Trenucima katarze iznimno plastično i živo opisuje ključne trenutke svjetskih događanja te ulogu Hrvatske i Jugoslavije u njima. Kao i uvijek ide dalje od poznatoga te iz mnoštva podataka slaže novu, drugačiju sliku, punu nijansi, ispisujući nezamjenjivi priručnik o povijesti dvadesetoga stoljeća.
Nagrada Kiklop 2013. za publicističku i znanstveno-popularnu knjigu godine
Da nema zagrebačkog povjesničara Tvrtka Ja­kovine, pitanje je tko bi hrvatskom gleda­teljstvu i čitateljstvu rastumačio recentne događaje o uzavrelim zemljama o kojima smo nekoć znali sve, a danas ne znamo ništa. Ljubitelji vanjske politike, napokon su dobili svoje štivo.
Saša Paparella
Treća strana Hladnog rata konačno, pokazuje da mali narodi i države mogu i imati i ostvariti velike ideje – Pokret nesvrstanih definitivno je bio nešto tako – ali samo ako se otvore prema cijelom svijetu, a nikako ako misle da su sami sebi dovoljni.
Drago Pilsel
Treća strana Hladnog rata izvanredan je prilog proučavanju odnosa između Hladnoga rata i politike nesvrstanosti.
Budimir Lončar
Hrvatska historiografija je u posljednjih desetak godina imala nekoliko knjiga na svjetskoj razini, i ovo je svjetska knjiga, knjiga svjetske povijesti, s Jugoslavijom u fokusu.
Tihomir Ponoš

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x205
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Dvadeseto stoljeće, u kojem se isprepleću neviđeni tehnološki napredak i najveći svjetski sukobi, bez sumnje je najdramatičnija, najkrvavija dionica svjetske povijesti. To je ujedno i stoljeće koje je najbolje dokumentirano. O oba svjetska rata, o nebrojenim sukobima od balkanskih ratova s početka stoljeća do ratova na području bivše Jugoslavije s njegova kraja ispisane su bezbrojne knjige i analize. Dvadeseto stoljeće obilježili su mnogi događaji i ljudi. Trenuci katarze: prijelomni događaji XX. stoljeća jednoga od najaktivnijih povjesničara mlađe generacije Tvrtka Jakovine daju kratak pregled političke povijesti prošloga stoljeća. Od Velikoga rata do pada Berlinskoga zida iz onoga što se voli nazivati kratkim stoljećem Jakovina izdvaja upravo događaje i osobe koji su obilježili i krojili političku povijest. Tvrtko Jakovina u Trenucima katarze iznimno plastično i živo opisuje ključne trenutke svjetskih događanja te ulogu Hrvatske i Jugoslavije u njima. Kao i uvijek ide dalje od poznatoga te iz mnoštva podataka slaže novu, drugačiju sliku, punu nijansi, ispisujući nezamjenjivi priručnik o povijesti dvadesetoga stoljeća. Nagrada Kiklop 2013. za publicističku i znanstveno-popularnu knjigu godine Da nema zagrebačkog povjesničara Tvrtka Ja­kovine, pitanje je tko bi hrvatskom gleda­teljstvu i čitateljstvu rastumačio recentne događaje o uzavrelim zemljama o kojima smo nekoć znali sve, a danas ne znamo ništa. Ljubitelji vanjske politike, napokon su dobili svoje štivo. Saša Paparella Treća strana Hladnog rata konačno, pokazuje da mali narodi i države mogu i imati i ostvariti velike ideje – Pokret nesvrstanih definitivno je bio nešto tako – ali samo ako se otvore prema cijelom svijetu, a nikako ako misle da su sami sebi dovoljni. Drago Pilsel Treća strana Hladnog rata izvanredan je prilog proučavanju odnosa između Hladnoga rata i politike nesvrstanosti. Budimir Lončar Hrvatska historiografija je u posljednjih desetak godina imala nekoliko knjiga na svjetskoj razini, i ovo je svjetska knjiga, knjiga svjetske povijesti, s Jugoslavijom u fokusu. Tihomir Ponoš

Dodatne informacije

Izdavač Fraktura
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter