Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Tražim objašnjenje (Roman jedne konvertitkinje)

Tražim objašnjenje (Roman jedne konvertitkinje)

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Esma Bandić


ISBN:

9789958941573

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B0314

Broj strana:

140

Težina:

228 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

14,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Da li ste ikada otvorili neku knjigu, počeli je čitati i niste mogli stati, niste se mogli otrgnuti od tih redova i stranica, kao da su dio vašeg tijela? Kada vas nečije riječi do te mjere zaokupe i opčine, kada se osjetite kao da ste vi sami dio priče koju čitate, ne dišete, ne trepćete? Meni se to desilo samo nekoliko puta u životu iako mnogo čitam. Posljednji put sam to doživjela prošlog proljeća čitajući roman Tražim objašnjenje autorice Esme Bandić.


Čitajući ovu magičnu, hrabru i nadahnjujuću priču, nebrojeno mnogo puta sam se zapitala da li priča čita moje misli, da li čuje i osjeti najdublje tajne moje duše? Dobila sam odgovore na mnoga pitanja koja sam sebi godinama postavljala, riječi autorice su me ganule i potresle do temelja. Nevjerovatno je kako možete osjetiti čistu, neraskidivu, iskonsku povezanost sa ženom koju nikada niste sreli, kako poželite prigrliti tu dušu, povjeriti joj se, smijati se i plakati sa njom, kako zajedno umirete i ponovo se rađate, kako osjetite radost i mir kada shvatite da ste pronašli još jednu dušu koja se poželjela vratiti Iskonu.
Tražim objašnjenje je autobiografski roman Esme Bandić, rođena je u Zadru a danas živi i radi u Travniku. Iza sebe ima objavljene brojne romane i zbirke poezije i oni su plod njene borbe sa društvom, sa samom sobom, plod su njene potrage za Istinom.

U ovom romanu ona hrabro i odlučno postavlja zabranjena pitanja, traga za odgovorima bez obzira na prepreke i strahove. Njen roman pored lične borbe jedne žene u sebi nosi poruke koje nadilaze vrijeme i prostor, ali istovremeno postavlja pitanja i ističe probleme koji su tako aktuelni i gorući a o kojima se ne govori.

Azra Berbić, Časopis Preventeen

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2016
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 135x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Da li ste ikada otvorili neku knjigu, počeli je čitati i niste mogli stati, niste se mogli otrgnuti od tih redova i stranica, kao da su dio vašeg tijela? Kada vas nečije riječi do te mjere zaokupe i opčine, kada se osjetite kao da ste vi sami dio priče koju čitate, ne dišete, ne trepćete? Meni se to desilo samo nekoliko puta u životu iako mnogo čitam. Posljednji put sam to doživjela prošlog proljeća čitajući roman Tražim objašnjenje autorice Esme Bandić. Čitajući ovu magičnu, hrabru i nadahnjujuću priču, nebrojeno mnogo puta sam se zapitala da li priča čita moje misli, da li čuje i osjeti najdublje tajne moje duše? Dobila sam odgovore na mnoga pitanja koja sam sebi godinama postavljala, riječi autorice su me ganule i potresle do temelja. Nevjerovatno je kako možete osjetiti čistu, neraskidivu, iskonsku povezanost sa ženom koju nikada niste sreli, kako poželite prigrliti tu dušu, povjeriti joj se, smijati se i plakati sa njom, kako zajedno umirete i ponovo se rađate, kako osjetite radost i mir kada shvatite da ste pronašli još jednu dušu koja se poželjela vratiti Iskonu. Tražim objašnjenje je autobiografski roman Esme Bandić, rođena je u Zadru a danas živi i radi u Travniku. Iza sebe ima objavljene brojne romane i zbirke poezije i oni su plod njene borbe sa društvom, sa samom sobom, plod su njene potrage za Istinom. U ovom romanu ona hrabro i odlučno postavlja zabranjena pitanja, traga za odgovorima bez obzira na prepreke i strahove. Njen roman pored lične borbe jedne žene u sebi nosi poruke koje nadilaze vrijeme i prostor, ali istovremeno postavlja pitanja i ističe probleme koji su tako aktuelni i gorući a o kojima se ne govori. Azra Berbić, Časopis Preventeen

Dodatne informacije

Izdavač Zavičajni muzej Travvnik
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter