Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.128

Facebook slicica

Katalog

Torgal 3 - Dečak pao sa zvezda

Torgal 3 - Dečak pao sa zvezda

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Žan Van Ham


ISBN:

978-86-6163-295-2

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D3230

Broj strana:

148

Težina:

413 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

29,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Torgal je hrabri i pravični viking koji samo želi mir za sebe i svoju dragu. Ali, iako jeste čovjek, on u sebi nosi i nešto vanzemaljsko, nešto božansko, što mu nikad neće dati mira...
Ovdašnji čitaoci već dobro znaju ko je ovaj neobični sjevernjak, sin oluje, posljednje dijete zvijezda, ali ovo je prvi put da se pred nama nalazi izdanje koje prati njegove avanture od početka, s po tri epizode u jednom integralu.
Megapopularni strip Van Hama i Rosinskog kombinuje srednjovjekovni ambijent, sjevernjačku mitologiju, legende o Atlantidi i naučnu fantastiku, odnosno mračnu dramu, avanturu i ponekad popriličnu stravu.Prvi put se pojavio 1977, u nastavcima, u časopisuTintin, a prvi album je izašao 1980.
Ta zanimljiva mješavina realizma i fantastike daje poseban šmek ovom stripu, jer Torgal je dijete zvijezda, ali je bačen u svijet u kojem mora da odrasta i da se bori za opstanak kao običan čovjek - što on i želi da bude. Još kao dječaku mu je jasno da nije kao ostali vikinzi, a kada dobije dragulj spasen iz kapsule u kojoj su ga sunarodnici, kao bebu, pronašli jedne olujne noći, njegova sudbina se zauvijek mjenja. On tada i kreće u prvu avanturu.
S dvanaest godina, konačno saznaje svoje porijeklo i pravi identitet. Njegovi preci, tehnološki visoko razvijeni tuđini, posjeduju sposobnosti koje on nema. Ali onaj ko mu je saopštio potresne vjesti odlučuje da mu izbriše sve informacije iz uma. Torgal, međutim, nastavlja da gaji sve jaču sumnju u svoje mjesto među vikinzima...Strip isprva nije zamišljen kao serijal, ali brzo stečena popularnost navela je autore da nastave s pričama. U sedmom albumu je oživljena priča o Torgalovim korenima, koja se donekle razlikuje od one navedene u ranim epizodama i koja donosi neke nove likove (otac, deda...).
Iako ne poseduje telepatske moći svojih predaka, Torgal je odvažan i hrabar čovjek, koji iznad svega teži porodičnom miru.
Naglasak je u stripu stavljen na duboku karakterizaciju likova, ali popularnosti je svakako doprinjeo i izvrstan crtež Rosinskog, koji je sveden i svrsishodan, ali i slikovit i izražajan.

  • Originalni naziv: Thorgal
  • Prevodilac: Dragan Milojević
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 215x302
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Torgal je hrabri i pravični viking koji samo želi mir za sebe i svoju dragu. Ali, iako jeste čovjek, on u sebi nosi i nešto vanzemaljsko, nešto božansko, što mu nikad neće dati mira... Ovdašnji čitaoci već dobro znaju ko je ovaj neobični sjevernjak, sin oluje, posljednje dijete zvijezda, ali ovo je prvi put da se pred nama nalazi izdanje koje prati njegove avanture od početka, s po tri epizode u jednom integralu. Megapopularni strip Van Hama i Rosinskog kombinuje srednjovjekovni ambijent, sjevernjačku mitologiju, legende o Atlantidi i naučnu fantastiku, odnosno mračnu dramu, avanturu i ponekad popriličnu stravu.Prvi put se pojavio 1977, u nastavcima, u časopisuTintin, a prvi album je izašao 1980. Ta zanimljiva mješavina realizma i fantastike daje poseban šmek ovom stripu, jer Torgal je dijete zvijezda, ali je bačen u svijet u kojem mora da odrasta i da se bori za opstanak kao običan čovjek - što on i želi da bude. Još kao dječaku mu je jasno da nije kao ostali vikinzi, a kada dobije dragulj spasen iz kapsule u kojoj su ga sunarodnici, kao bebu, pronašli jedne olujne noći, njegova sudbina se zauvijek mjenja. On tada i kreće u prvu avanturu. S dvanaest godina, konačno saznaje svoje porijeklo i pravi identitet. Njegovi preci, tehnološki visoko razvijeni tuđini, posjeduju sposobnosti koje on nema. Ali onaj ko mu je saopštio potresne vjesti odlučuje da mu izbriše sve informacije iz uma. Torgal, međutim, nastavlja da gaji sve jaču sumnju u svoje mjesto među vikinzima...Strip isprva nije zamišljen kao serijal, ali brzo stečena popularnost navela je autore da nastave s pričama. U sedmom albumu je oživljena priča o Torgalovim korenima, koja se donekle razlikuje od one navedene u ranim epizodama i koja donosi neke nove likove (otac, deda...). Iako ne poseduje telepatske moći svojih predaka, Torgal je odvažan i hrabar čovjek, koji iznad svega teži porodičnom miru. Naglasak je u stripu stavljen na duboku karakterizaciju likova, ali popularnosti je svakako doprinjeo i izvrstan crtež Rosinskog, koji je sveden i svrsishodan, ali i slikovit i izražajan.

Dodatne informacije

Izdavač Čarobna knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter