Detalji
Svi recepti su prikazani vrlo jasno i lako se pripremaju, ilustrirani korak-po-korak fotografijama koji postupno prate pripremanje svakog jela. Vrijeme pripreme i kuhanja, težina i kalorična vrijednost zajedno s preporučenim vinom, dodatna su zanimljivost.
Izbor ukusnih jela koja podsjećaju na istinski mit talijanske kuhinje: tjesteninu. Svježa, suha i nadjevena tjestenina u tri poglavlja s brojnim receptima za svakodnevno smišljanje uvijek novog i nikad dosadnog jela koje pruža izuzetan užitak za stolom.
Knjiga je produkt projekta Food Editore koji je nastao je između Milana, središta talijanskog izdavaštva, i Parme, središta Food Valley. Izdavački projekt obuhvaća publikacije nekoliko važnih specijaliziranih knjiga enogastronomije, s ciljem širenja ugode i kulture hrane diljem svijeta. U redakciji izdavačke kuće postoji eksperimentalna kuhinja i fotografski studio gdje nastaju svi predloženi gastronomski specijaliteti.
Tu se organiziraju i kuharski tečajevi tijekom kojih su dostupni kuhari i njihovo iskustvo, a vode znatiželjnike i zaljubljenike u otkrivanju njihovih vlastitih sposobnosti uz štednjak. Izdavačka kuća koristi i savjete nekoliko najznačajnijih talijanskih enologa i slastičara, kao što su Giuseppe Vaccarini, najpoznatiji svjetski somelijer, i Iginio Massari, broj jedan u slastičarskim vještinama.
Za potrebe ove kuharice svoje su recepte dali brojni znameniti kuhari talijanske kuhinje.