Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Tjeskoba - ideje o psihoanalizi

Tjeskoba - ideje o psihoanalizi

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Ricky Emanuel


ISBN:

953-222-213-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M4623

Broj strana:

72

Težina:

212 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

11,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Koja je funkcija tjeskobe u razvoju ličnosti pojedinca? Tjeskoba je znak upozorenja na opasnost i moguće emocionaino pre-opterećenje, što može dovesti do bespomoćnosti. Opasnost može proizaći iz vanjskih ili unutarnjih izvora i biti svjesna reakcija na brojne snažne fantazije u nesvjesnom.

Proučavanje tjeskobe temelj je psihoanalitičkog istraživanja ljudskog života. Ova knjiga analizira kako su tjeskobu tumačili psihoanalitičari od Freuda do danas. Slijedeći izvorne Freudove ideje, Melanie Klein razlikuje dvije glavne vrste tjeskobe – tjeskobu proganjanja i depresivnu tjeskobu. Od tada su ideje Wilfreda Biona o preuzimanju, zadržavanju i prerađivanju mentalne boli postale važne za suvremeno psihoanalitičko mišljenje, kao i uvidi iz teorije privrženosti i neuroznanosti koji emocionalnu regulaciju smještaju u središte ljudskog razvoja.

Ricky Emanuel je psihoterapeut za djecu i odrasle, zaposlen je kao savjetnik za djecu u bolnici Royal Free u Londonu. Upravitelj je Službe za dječju psihoterapiju zaklade lokalnih zajednica Camden i Islington. Predaje na klinici Tavistock u Londonu.

  • Prevodilac: Tamara Slišković
  • Edicija: Ideje u psihoanalizi
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2005
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 110x180
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Koja je funkcija tjeskobe u razvoju ličnosti pojedinca? Tjeskoba je znak upozorenja na opasnost i moguće emocionaino pre-opterećenje, što može dovesti do bespomoćnosti. Opasnost može proizaći iz vanjskih ili unutarnjih izvora i biti svjesna reakcija na brojne snažne fantazije u nesvjesnom. Proučavanje tjeskobe temelj je psihoanalitičkog istraživanja ljudskog života. Ova knjiga analizira kako su tjeskobu tumačili psihoanalitičari od Freuda do danas. Slijedeći izvorne Freudove ideje, Melanie Klein razlikuje dvije glavne vrste tjeskobe – tjeskobu proganjanja i depresivnu tjeskobu. Od tada su ideje Wilfreda Biona o preuzimanju, zadržavanju i prerađivanju mentalne boli postale važne za suvremeno psihoanalitičko mišljenje, kao i uvidi iz teorije privrženosti i neuroznanosti koji emocionalnu regulaciju smještaju u središte ljudskog razvoja. Ricky Emanuel je psihoterapeut za djecu i odrasle, zaposlen je kao savjetnik za djecu u bolnici Royal Free u Londonu. Upravitelj je Službe za dječju psihoterapiju zaklade lokalnih zajednica Camden i Islington. Predaje na klinici Tavistock u Londonu.

Dodatne informacije

Izdavač Jesenski i Turk
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter