Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Tinejdžeri - Kako im postaviti granice i pri tom sačuvati živce

Tinejdžeri - Kako im postaviti granice i pri tom sačuvati živce

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Najdžel Lata


ISBN:

9788686653727

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

V3551

Broj strana:

336

Težina:

450 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

28,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Odmah na početku Lata poručuje roditeljima da ovo nije knjiga koja će ih uputiti kako da u svim tim problemima budu savršeni roditelji.

Ovo je knjiga koja će vam govoriti o tome kako da budete dovoljno dobar roditelj, jer je to zaista dovoljno dobro.
Posebnu pažnju Lata posvećuje kažnjavanju kao vaspitnoj mjeri pitajuć se zašto je kazna tako omražena rječ i da li kazna zaista kod mladih izaziva duboku emocionalnu traumu i nanosi ozlijede njihovom samopoštovanju?

Zašto se djeca po svaku cijenu moraju osjećati dobro i zadovoljno, čak i kada su uradili nesto vrlo loše? Lata tvrdi da kazna, ipak, pomaže tinejdžeru da shvati vezu između svog ponašanja i posljedice svog ponašanja i da jeste djelotvoran način da se ponašanje promjeni.

Naravno, u kombinaciji sa pohvaljivanjem i nagrađvanjem kao moćnim motivacijskim faktorima promjene ponašanja.

Da biste izašli na kraj sa tinejdžerima, dovoljno je da primjenite nekoliko osnovnih principa. Na strani tinejdžera su mladost i energija, na strani roditelja su godine i iskustvo i sa ovim kapitalom i jedni i drugi ulaze u svojevrsnu igru za koju Lata tvrdi da je mnogo jednostavnija nego što je većina nas navedena da vjeruje.

Važno je postići tri vještine - nadmudriti, nadigrati i nadtrajati. Ako u vaspitanju tinejdžera savladate te vještine očekuje vas vrlo velika nagrada - vaše mentalno zdravlje. A izlazak iz velike avanture odgajanja djece sa zdravim razumom vrjedan je cilj!

Lata tvrdi da tinejdžeri treba da se bune - to im je posao, a roditelji imaju zadatak da im daju razlog da budu dobri, ali i razlog da ne budu loši. U knjizi ćete saznati kako funkcioniše tinejdžerski mozak, kako da ne dozvolite da budete nemoćan roditelj, zašto roditelj ne treba da bude drugar, kako da njihov problem ne pretvorite u svoj, kako pronaći tačku emocionalne povezanosti sa tinejdžerom, kada je najbolje da ne mjenjate tinejdžera već vaš pristup, itd.

- Đta je oružje za masovno ometanje roditelja?
- Šta da uradite kada ne znate šta da uradite?
- Kada je najbolje da ne mjenjate tinejdžera, već vaš pristup?
- Zašto roditelj ne treba da bude drugar?
- Kako da njihov problem ne pretvorite u svoj?
- Zašto je kazna tako omržena rječ?
- Pobjesneli tinejdžeri, problemi u školi, opsednutost seksom, lenjost, droga, nasilje, nevolje sa policijom, depresije, suicidne misli, samopovređivanje, samohrane majke...

  • Prevodilac: Magdalena Petrović
  • Izdanje: 2
  • Godina: 2012
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x130
  • Zemlja porijekla: Nepoznato
  • Stanje: Nova

Detalji

Odmah na početku Lata poručuje roditeljima da ovo nije knjiga koja će ih uputiti kako da u svim tim problemima budu savršeni roditelji. Ovo je knjiga koja će vam govoriti o tome kako da budete dovoljno dobar roditelj, jer je to zaista dovoljno dobro. Posebnu pažnju Lata posvećuje kažnjavanju kao vaspitnoj mjeri pitajuć se zašto je kazna tako omražena rječ i da li kazna zaista kod mladih izaziva duboku emocionalnu traumu i nanosi ozlijede njihovom samopoštovanju? Zašto se djeca po svaku cijenu moraju osjećati dobro i zadovoljno, čak i kada su uradili nesto vrlo loše? Lata tvrdi da kazna, ipak, pomaže tinejdžeru da shvati vezu između svog ponašanja i posljedice svog ponašanja i da jeste djelotvoran način da se ponašanje promjeni. Naravno, u kombinaciji sa pohvaljivanjem i nagrađvanjem kao moćnim motivacijskim faktorima promjene ponašanja. Da biste izašli na kraj sa tinejdžerima, dovoljno je da primjenite nekoliko osnovnih principa. Na strani tinejdžera su mladost i energija, na strani roditelja su godine i iskustvo i sa ovim kapitalom i jedni i drugi ulaze u svojevrsnu igru za koju Lata tvrdi da je mnogo jednostavnija nego što je većina nas navedena da vjeruje. Važno je postići tri vještine - nadmudriti, nadigrati i nadtrajati. Ako u vaspitanju tinejdžera savladate te vještine očekuje vas vrlo velika nagrada - vaše mentalno zdravlje. A izlazak iz velike avanture odgajanja djece sa zdravim razumom vrjedan je cilj! Lata tvrdi da tinejdžeri treba da se bune - to im je posao, a roditelji imaju zadatak da im daju razlog da budu dobri, ali i razlog da ne budu loši. U knjizi ćete saznati kako funkcioniše tinejdžerski mozak, kako da ne dozvolite da budete nemoćan roditelj, zašto roditelj ne treba da bude drugar, kako da njihov problem ne pretvorite u svoj, kako pronaći tačku emocionalne povezanosti sa tinejdžerom, kada je najbolje da ne mjenjate tinejdžera već vaš pristup, itd. - Đta je oružje za masovno ometanje roditelja? - Šta da uradite kada ne znate šta da uradite? - Kada je najbolje da ne mjenjate tinejdžera, već vaš pristup? - Zašto roditelj ne treba da bude drugar? - Kako da njihov problem ne pretvorite u svoj? - Zašto je kazna tako omržena rječ? - Pobjesneli tinejdžeri, problemi u školi, opsednutost seksom, lenjost, droga, nasilje, nevolje sa policijom, depresije, suicidne misli, samopovređivanje, samohrane majke...

Dodatne informacije

Izdavač Psihopolis institut
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter