Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

TEVHID - implikacije na mišljenje i život (2. izdanje)

TEVHID - implikacije na mišljenje i život (2. izdanje)

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-23-299-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

D2398

Broj strana:

359

Težina:

459 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

27,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Mjera do koje je El-Faruki bio proizvod i most dvaju svjetova izražena je u idejama i jeziku koje je koristio u svome pisanju i govoru bilo nemuslimanima, zapadnjačkom slušateljstvu ili svojoj braći i sestrama u islamu.To je posebno vidljivo u Al Tmhidu (Tevhid), koji je pisan kaoMuslimTraining Manual (Priručnik za obuku muslimana). Ovdje, uprkos publici kojoj je namijenjeno djelo, El-Farukijevo predstavljanje islama kombinira islamsko vjerovanje i vrijednostl sa zapadnjačkim filozofskim/religijskim pitanjima i jezikom. Neko to jednostav­no može pripisati utjecaju njegovog zapadnjačkog obrazovanja i života na Zapadu. Međutim, možda je ispravnije to pripisati njegovoj želji da islam predstavi kao jedini pravi odgovor na moderna pitanja kojima, po njegovome mišljenju, zapadnjačka kultura nije uspjela na adekvatan način pristupiti. Ovaj pristup zadovoljava dvostruku potrebu: nudi modernu interpretaciju Islama, a uzima u obzir zapadnjačku kulturnu tradiciju, koja sve više prožima obrazovanje i život muslimana. Tako je, npr., islam predstavljen kao vjera prirode, istinskog humanizma, etike i društva.

Al Tawhid: Its Implications for Thaugt and Life, prevedena je na brojne svjetske jezike i smatra se jednom od najobuhvatnijih filozofskih analiza centralne ideje islama.

  • Prevodilac: Džemaludin Latić
  • Izdanje: 2
  • Godina: 2011
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Mjera do koje je El-Faruki bio proizvod i most dvaju svjetova izražena je u idejama i jeziku koje je koristio u svome pisanju i govoru bilo nemuslimanima, zapadnjačkom slušateljstvu ili svojoj braći i sestrama u islamu.To je posebno vidljivo u Al Tmhidu (Tevhid), koji je pisan kaoMuslimTraining Manual (Priručnik za obuku muslimana). Ovdje, uprkos publici kojoj je namijenjeno djelo, El-Farukijevo predstavljanje islama kombinira islamsko vjerovanje i vrijednostl sa zapadnjačkim filozofskim/religijskim pitanjima i jezikom. Neko to jednostav­no može pripisati utjecaju njegovog zapadnjačkog obrazovanja i života na Zapadu. Međutim, možda je ispravnije to pripisati njegovoj želji da islam predstavi kao jedini pravi odgovor na moderna pitanja kojima, po njegovome mišljenju, zapadnjačka kultura nije uspjela na adekvatan način pristupiti. Ovaj pristup zadovoljava dvostruku potrebu: nudi modernu interpretaciju Islama, a uzima u obzir zapadnjačku kulturnu tradiciju, koja sve više prožima obrazovanje i život muslimana. Tako je, npr., islam predstavljen kao vjera prirode, istinskog humanizma, etike i društva. Al Tawhid: Its Implications for Thaugt and Life, prevedena je na brojne svjetske jezike i smatra se jednom od najobuhvatnijih filozofskih analiza centralne ideje islama.

Dodatne informacije

Izdavač El-Kalem
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter