Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.233

Facebook slicica

Katalog

Termički aspekti gradnje kuća - istorijat i perspektive

Termički aspekti gradnje kuća - istorijat i perspektive

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-395-0599-8

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B9080

Broj strana:

537

Težina:

1200 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

28,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Tema knjige je istorijat tehnike gradnje kuća sa gledišta energetske efikasnosti u zgradarstvu. Poruka knjige je da energetska efikasnost u zgradarstvu ima duboke korene u tradicionalnom graditeljstvu, ali i u radu nekih poznatih svetskih arhitekata.

Cilj knjige je da ohrabri integralno projektovanje niskoenergetskih zgrada, zajedničkim delovanjem arhitekata i inženjera termotehnike, kako bi se uštedela energija i ostvario maksimalni komfor. Zgrade učestvuju u 40% ukupne svetske potrošnje energenata i zbog toga je smanjenje potrošnje energije za njihovo grejanje postalo svetski problem. Termički aspekt gradnje kuća postaje važniji od bilo kog drugog aspekta zbog energetske krize i porasta cena goriva.

U prvom delu se razmatraju teme iz dalje prošlosti koje se odnose na probleme zagrevanja kuća. Iako ne možemo sa sigurnošću tvrditi kojim su se razlozima rukovodili drevni neimari u svojim arhitektonskim rešenjima, ipak možemo konstatovati da ostaci njihovih kuća imaju izražene bioklimatske aspekte.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 220x240
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Tema knjige je istorijat tehnike gradnje kuća sa gledišta energetske efikasnosti u zgradarstvu. Poruka knjige je da energetska efikasnost u zgradarstvu ima duboke korene u tradicionalnom graditeljstvu, ali i u radu nekih poznatih svetskih arhitekata. Cilj knjige je da ohrabri integralno projektovanje niskoenergetskih zgrada, zajedničkim delovanjem arhitekata i inženjera termotehnike, kako bi se uštedela energija i ostvario maksimalni komfor. Zgrade učestvuju u 40% ukupne svetske potrošnje energenata i zbog toga je smanjenje potrošnje energije za njihovo grejanje postalo svetski problem. Termički aspekt gradnje kuća postaje važniji od bilo kog drugog aspekta zbog energetske krize i porasta cena goriva. U prvom delu se razmatraju teme iz dalje prošlosti koje se odnose na probleme zagrevanja kuća. Iako ne možemo sa sigurnošću tvrditi kojim su se razlozima rukovodili drevni neimari u svojim arhitektonskim rešenjima, ipak možemo konstatovati da ostaci njihovih kuća imaju izražene bioklimatske aspekte.

Dodatne informacije

Izdavač Građevinska knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter