Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Teodora - Poslednja rimska carica

Teodora - Poslednja rimska carica

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Stela Dafi


ISBN:

V4603

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V4603

Broj strana:

350

Težina:

457 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

16,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Osuđena na život glumice i bludnice ne niskim porijeklom ili nemoralnim vaspitanjem, već nesrećom i bijedom u koju ju je bacila očeva smrt, Teodora raste u ženu otvrdlu, ogorčenu, naučenu ne samo da ne odaje osjećanja već i da ih duboko u sebi zatire. Dolaskom na vizantijski dvor čini se da su sve Teodorine ambicije ostvarene. No, vizantijska carica tek će tada otkriti ljubav koja će je nenadano i nenamjerno dovesti do potpunog preobražaja.

Pripovjedajući nam o Teodorinom životu od njenog djetinjstva, Stela Dafi je uspjela ne samo da u potpunosti rekonstruiše život ove neobične žene i vladarke, rušeći pri tom predstavu koju o njoj najčešće imamo, već i da dočara veličanstvenost carskog dvora sa svim političkim intrigama tako uobičajenim za ono vrijeme.

Čak ni najstroži čitalac neće moći da nađe zamjerke ovoj impresivnoj biografiji. Transformacija glavne junakinje koja se pred nama odigrava u punom vizantijskom koloritu izvedena je maestralno. Od razvrata do skrušenosti, od ogorčenosti do plemenitosti, od klicanja hipodromske publike do klanjanja carskoj kruni, s ushićenjem ćemo pratiti svaki Teodorin korak u emocionalnom i duhovnom sazrijevanju.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Osuđena na život glumice i bludnice ne niskim porijeklom ili nemoralnim vaspitanjem, već nesrećom i bijedom u koju ju je bacila očeva smrt, Teodora raste u ženu otvrdlu, ogorčenu, naučenu ne samo da ne odaje osjećanja već i da ih duboko u sebi zatire. Dolaskom na vizantijski dvor čini se da su sve Teodorine ambicije ostvarene. No, vizantijska carica tek će tada otkriti ljubav koja će je nenadano i nenamjerno dovesti do potpunog preobražaja. Pripovjedajući nam o Teodorinom životu od njenog djetinjstva, Stela Dafi je uspjela ne samo da u potpunosti rekonstruiše život ove neobične žene i vladarke, rušeći pri tom predstavu koju o njoj najčešće imamo, već i da dočara veličanstvenost carskog dvora sa svim političkim intrigama tako uobičajenim za ono vrijeme. Čak ni najstroži čitalac neće moći da nađe zamjerke ovoj impresivnoj biografiji. Transformacija glavne junakinje koja se pred nama odigrava u punom vizantijskom koloritu izvedena je maestralno. Od razvrata do skrušenosti, od ogorčenosti do plemenitosti, od klicanja hipodromske publike do klanjanja carskoj kruni, s ushićenjem ćemo pratiti svaki Teodorin korak u emocionalnom i duhovnom sazrijevanju.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter