Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.230

Facebook slicica

Katalog

Temeljne postavke o akaidu

Temeljne postavke o akaidu

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9958-657-02-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

N1689

Broj strana:

293

Težina:

405 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

7,70 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Pitanje o štastvu stvari logično je pitanje, sukladno ljudskoj prirodi. Ako je pitanje o pojedinim stvarima Univerzuma, njihovom nastanku, Stvaraocu i sl. logično pitanje, onda je i pitanje o Univerzumu kao cjelini također logično pitanje koje odgovara ljudskoj prirodi. Pitanje o Stvoritelju Univerzuma jeste princip koji je dio čovjekove prirode, a ne nešto iracionalno, neprirodno. Ovim postaje jasan odgovor na pitanje zašto uopće postavljati pitanja o Bogu: Zato što čovjek ima potrebu da odgovori na pitanja koja mu se javljaju iz njegova fitreta. Nauka akaida, predstavlja učenje u kojem se razrađuju osnovi islamskog vjerovanja.

Knjiga TEMELJNE POSTAVKE O AKAIDU nudi islamske odgovore na pitanje šta je vjera, odakle potreba za vjerom, osvrt na naučno filozofske poglede po ovom pitanju od razvitka ljudske misli pa do danas.

  • Prevodilac: Amar Imamović, Ertan Basarik, Nermin Hodžić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2004
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Pitanje o štastvu stvari logično je pitanje, sukladno ljudskoj prirodi. Ako je pitanje o pojedinim stvarima Univerzuma, njihovom nastanku, Stvaraocu i sl. logično pitanje, onda je i pitanje o Univerzumu kao cjelini također logično pitanje koje odgovara ljudskoj prirodi. Pitanje o Stvoritelju Univerzuma jeste princip koji je dio čovjekove prirode, a ne nešto iracionalno, neprirodno. Ovim postaje jasan odgovor na pitanje zašto uopće postavljati pitanja o Bogu: Zato što čovjek ima potrebu da odgovori na pitanja koja mu se javljaju iz njegova fitreta. Nauka akaida, predstavlja učenje u kojem se razrađuju osnovi islamskog vjerovanja. Knjiga TEMELJNE POSTAVKE O AKAIDU nudi islamske odgovore na pitanje šta je vjera, odakle potreba za vjerom, osvrt na naučno filozofske poglede po ovom pitanju od razvitka ljudske misli pa do danas.

Dodatne informacije

Izdavač Mulla Sadra Fondacija
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter