Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.168

Facebook slicica

Katalog

Tehničke i organizacijske mjere zaštite ličnih podataka

Tehničke i organizacijske mjere zaštite ličnih podataka

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-795-14-5

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B4695

Broj strana:

0

Težina:

100 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

35,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Rizik za prava i obaveze pojedinaca, različitih vjerojatnosti i ozbiljnosti, može proizaći iz obrade ličnih podataka koja bi mogla prouzročiti fizičku, materijalnu ili nematerijalnu štetu, posebno ako ta obrada može dovesti do diskriminacije, krađe identiteta ili prijevare, finansijskog gubitka, štete za ugled, gubitka povjerljivosti ličnih podataka zaštićenih poslovnom tajnom, neovlaštenog obrnutog postupka pseudonimizacije, ili bilo koje druge znatne ekonomske ili društvene štete. Zaštita prava i sloboda pojedinaca s obzirom na obradu ličnih podataka zahtijeva da se poduzmu odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere zaštite ličnih podataka. U ovoj knjizi predstavljamo osnovne mehanizme zaštite koje bi kontrolori i izvršitelji obrade podataka trebali implemetirati temeljem zahtjeva GDPR-a.

O autoru
Doc.dr. Haris Hamidović, doktor i magistar informatičkih nauka i diplomirani inženjer elektrotehnike. 2018. godine izabran je u naučno-nastavno zvanje docent za užu naučnu oblast Softversko inženjerstvo na Politehničkom fakultetu Univerziteta u Zenici. Stalni je sudski vještak informacijsko-komunikacijske struke imenovan od strane Federalnog ministarstva pravde - Federacije Bosne i Hercegovine. Zaposlen na mjestu Voditelja sigurnosti informacionog sistema u Mikrokreditnoj fondaciji / društvu EKI Sarajevo. Prije sadašnjeg zaposlenja radio je kao IT specijalista u SFOR-u, NATO predvođenoj vojnoj misiji u Bosni i Hercegovini.
Autor je 6 knjiga i preko 90 naučno-stručnih članaka. Posjeduje višegodišnje predavačko iskustvo iz oblasti informacijske sigurnosti sa akreditiranih i licenciranih visokoškolskih ustanova u Bosni i Hercegovini. Ovlašteni je interni revizor, specijalista za informacione sisteme, a od 2010. godine upisan je u Međunarodni registar certificiranih auditora (IRCA, London, UK) za oblast sistema upravljanja informacijskom sigurnošću. ISACA – međunarodno udruženje stručnjaka za reviziju i kontrolu informacijskih sistema, sa sjedištem u Rolling Meadows, SAD, imenovalo ga je ISACA akademskim zagovornikom u Bosni i Hercegovini. IEEE društvo za utjecaj tehnologije na ljudsko društvo (The Society on Social Implications of Technology – SSIT) uvrstilo ga je u svoju listu istaknutih predavača za oblasti inženjerske etike i profesionalne odgovornosti, te oblasti privatnosti i sigurnosti povezanih sa novim tehnologijama. Član je međunarodnih strukovnih udruženja ISACA – Gold member, IEEE – Senior member, IEEE SSIT i IIA.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2020
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: CD kutija
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 120x120
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Rizik za prava i obaveze pojedinaca, različitih vjerojatnosti i ozbiljnosti, može proizaći iz obrade ličnih podataka koja bi mogla prouzročiti fizičku, materijalnu ili nematerijalnu štetu, posebno ako ta obrada može dovesti do diskriminacije, krađe identiteta ili prijevare, finansijskog gubitka, štete za ugled, gubitka povjerljivosti ličnih podataka zaštićenih poslovnom tajnom, neovlaštenog obrnutog postupka pseudonimizacije, ili bilo koje druge znatne ekonomske ili društvene štete. Zaštita prava i sloboda pojedinaca s obzirom na obradu ličnih podataka zahtijeva da se poduzmu odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere zaštite ličnih podataka. U ovoj knjizi predstavljamo osnovne mehanizme zaštite koje bi kontrolori i izvršitelji obrade podataka trebali implemetirati temeljem zahtjeva GDPR-a. O autoru Doc.dr. Haris Hamidović, doktor i magistar informatičkih nauka i diplomirani inženjer elektrotehnike. 2018. godine izabran je u naučno-nastavno zvanje docent za užu naučnu oblast Softversko inženjerstvo na Politehničkom fakultetu Univerziteta u Zenici. Stalni je sudski vještak informacijsko-komunikacijske struke imenovan od strane Federalnog ministarstva pravde - Federacije Bosne i Hercegovine. Zaposlen na mjestu Voditelja sigurnosti informacionog sistema u Mikrokreditnoj fondaciji / društvu EKI Sarajevo. Prije sadašnjeg zaposlenja radio je kao IT specijalista u SFOR-u, NATO predvođenoj vojnoj misiji u Bosni i Hercegovini. Autor je 6 knjiga i preko 90 naučno-stručnih članaka. Posjeduje višegodišnje predavačko iskustvo iz oblasti informacijske sigurnosti sa akreditiranih i licenciranih visokoškolskih ustanova u Bosni i Hercegovini. Ovlašteni je interni revizor, specijalista za informacione sisteme, a od 2010. godine upisan je u Međunarodni registar certificiranih auditora (IRCA, London, UK) za oblast sistema upravljanja informacijskom sigurnošću. ISACA – međunarodno udruženje stručnjaka za reviziju i kontrolu informacijskih sistema, sa sjedištem u Rolling Meadows, SAD, imenovalo ga je ISACA akademskim zagovornikom u Bosni i Hercegovini. IEEE društvo za utjecaj tehnologije na ljudsko društvo (The Society on Social Implications of Technology – SSIT) uvrstilo ga je u svoju listu istaknutih predavača za oblasti inženjerske etike i profesionalne odgovornosti, te oblasti privatnosti i sigurnosti povezanih sa novim tehnologijama. Član je međunarodnih strukovnih udruženja ISACA – Gold member, IEEE – Senior member, IEEE SSIT i IIA.

Dodatne informacije

Izdavač Repro-Karić d.o.o.
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter