Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Tefsir Ibn Kesir 1-5 komplet

Tefsir Ibn Kesir 1-5 komplet

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

B6143

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B6143

Broj strana:

3050

Težina:

6000 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

290,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Tefsir Ibn-Kesira toliko je poznat da ne bismo imali šta kazati o njemu. On je gotovo jedini tefsir čiji je pisac nastojao da u svome komentaru ostane u granicama tefsira i da ga ne pomiješa sa bilo kojom drugom naukom. On je dakle samo čisti tefsir, a ako ponekad spomene poneko jezičko pravilo ili ukaže na poneku jezičku finesu, to je veoma rijetko i samo da bi čitaocu približio značenje ajeta koje tumači. Pisac je, dakle, prije svega imao namjeru da čitaocu predoči tefsir koji vodi računa samo o tefsiru, nadajući se da će tako stići do uzvišenog cilja: preciziranja smisla riječi Allaha, dž.š., koliko je to moguće.

Stoga je mufessir Ibn-Kesir slijedio ispravan časni selefijski pravac (generacija prvih muslimana koji su živjeli u vremenu i sa Allahovim Poslanikom s.a.w.s.) u tumačanju Kurana tako što je Kuran tumačio prije svega: Kuranom, zatim hadisom, a zatim riječima prvih generacija muslimana, ashaba, i tabiina, i značenjima arapskog jezika.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2017
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Tefsir Ibn-Kesira toliko je poznat da ne bismo imali šta kazati o njemu. On je gotovo jedini tefsir čiji je pisac nastojao da u svome komentaru ostane u granicama tefsira i da ga ne pomiješa sa bilo kojom drugom naukom. On je dakle samo čisti tefsir, a ako ponekad spomene poneko jezičko pravilo ili ukaže na poneku jezičku finesu, to je veoma rijetko i samo da bi čitaocu približio značenje ajeta koje tumači. Pisac je, dakle, prije svega imao namjeru da čitaocu predoči tefsir koji vodi računa samo o tefsiru, nadajući se da će tako stići do uzvišenog cilja: preciziranja smisla riječi Allaha, dž.š., koliko je to moguće. Stoga je mufessir Ibn-Kesir slijedio ispravan časni selefijski pravac (generacija prvih muslimana koji su živjeli u vremenu i sa Allahovim Poslanikom s.a.w.s.) u tumačanju Kurana tako što je Kuran tumačio prije svega: Kuranom, zatim hadisom, a zatim riječima prvih generacija muslimana, ashaba, i tabiina, i značenjima arapskog jezika.

Dodatne informacije

Izdavač EL-Kelimeh
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter