Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Tamo gde su žene

Tamo gde su žene

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Alvaro Pombo


ISBN:

86-7436-380-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

N0331

Broj strana:

299

Težina:

407 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Alvaro Pombo je jedan od najznačajnijih španskih savremenih pisaca. Za ovaj roman dobio je špansku nacionalnu nagradu za najbolji roman.

Tamo gdje su žene je duboka i potresna priča o naizgled samodovoljnim ženama, suvišnim muškarcima, ljudima koji svjesno i slobodno biraju svoj put i drže ga se do kraja. Junakinja, najstarija ćerka u porodici, mislila je da su svi - njena ekscentrična majka, još ekscentričnija tetka Lusija, njena braća, i tetkin momak nemačkog porekla - superiorna bića koja zrače sama od sebe usred romantičnog pejzaža poluostrva na kom su živeli izolovani i ponosnoprezrivi prema bijednoj stvarnosti epohe. Međutim, niz događaja i otkrivanje jedne porodične tajne koja direktno pogađa junakinju, otkriva pravo - hladno, praktično, tiransko a na kraju i otrovno - lice mistifikovanih stanovnika tog utvrđenja u kom očevi, muževi, muškarci nisu bitni. Razmjenljivi su. To otkriće će junakinji nepovratno izmjeniti smisao života.

  • Prevodilac: Jasmina Nikolić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2005
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Alvaro Pombo je jedan od najznačajnijih španskih savremenih pisaca. Za ovaj roman dobio je špansku nacionalnu nagradu za najbolji roman. Tamo gdje su žene je duboka i potresna priča o naizgled samodovoljnim ženama, suvišnim muškarcima, ljudima koji svjesno i slobodno biraju svoj put i drže ga se do kraja. Junakinja, najstarija ćerka u porodici, mislila je da su svi - njena ekscentrična majka, još ekscentričnija tetka Lusija, njena braća, i tetkin momak nemačkog porekla - superiorna bića koja zrače sama od sebe usred romantičnog pejzaža poluostrva na kom su živeli izolovani i ponosnoprezrivi prema bijednoj stvarnosti epohe. Međutim, niz događaja i otkrivanje jedne porodične tajne koja direktno pogađa junakinju, otkriva pravo - hladno, praktično, tiransko a na kraju i otrovno - lice mistifikovanih stanovnika tog utvrđenja u kom očevi, muževi, muškarci nisu bitni. Razmjenljivi su. To otkriće će junakinji nepovratno izmjeniti smisao života.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter