Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.168

Facebook slicica

Katalog

Tamni lavirint

Tamni lavirint

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Lorens Darel


ISBN:

978-86-7436-722-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V1563

Broj strana:

256

Težina:

374 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

14,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

U potrazi za spokojem i ispunjenjem, grupa Engleza kreće na krstarenje Mediteranom. Njihovo putovanje iznenada se završava na Kritu - u lavirintu u kome je nekada živio Minotaur. Uhvaćeni u klopku usljed iznenadnog odrona stijena, samo neki od njih uspjevaju da se izvuku; ostali ostaju zarobljeni u tami iz koje nema povratka; ipak, probijajući se kroz lavirint, neki od njih će uspjeti da na njegovom kraju, pod krovom svijeta, pronađu novi život… Ovo je jedan od ranih Darelovih romana i u njemu se već vidi sve ono bogatstvo stila i moćan osjećaj za ljudske sudbine što će svoj najbolji izraz pronaći u Aleksandrijskom kvartetu.

Tamni lavirint… zabaviće one koji uživaju u satirama na račun engleskih navika i morala, zainteresovati čitaoce koji vole napetost i iščekivanje i oduševiti ljubitelje čulnog svijeta grčkih ostrva… Ove stranice nude zaplet, izvanredne likove, komentare o društvu i krajnje moralan pogled na život. Ovo je proza čovjeka koji umije da vidi, osjeti i kaže.

Njujork tajms buk rivju

Darel je već pokazao svoju sposobnost da natjera čitaoca da se zainteresuje za njegove likove, čak i za one - i tu je pravo majstorstvo - krajnje neprivlačne.

Tajm

  • Prevodilac: Borivoj Gerzić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

U potrazi za spokojem i ispunjenjem, grupa Engleza kreće na krstarenje Mediteranom. Njihovo putovanje iznenada se završava na Kritu - u lavirintu u kome je nekada živio Minotaur. Uhvaćeni u klopku usljed iznenadnog odrona stijena, samo neki od njih uspjevaju da se izvuku; ostali ostaju zarobljeni u tami iz koje nema povratka; ipak, probijajući se kroz lavirint, neki od njih će uspjeti da na njegovom kraju, pod krovom svijeta, pronađu novi život… Ovo je jedan od ranih Darelovih romana i u njemu se već vidi sve ono bogatstvo stila i moćan osjećaj za ljudske sudbine što će svoj najbolji izraz pronaći u Aleksandrijskom kvartetu. Tamni lavirint… zabaviće one koji uživaju u satirama na račun engleskih navika i morala, zainteresovati čitaoce koji vole napetost i iščekivanje i oduševiti ljubitelje čulnog svijeta grčkih ostrva… Ove stranice nude zaplet, izvanredne likove, komentare o društvu i krajnje moralan pogled na život. Ovo je proza čovjeka koji umije da vidi, osjeti i kaže. Njujork tajms buk rivju Darel je već pokazao svoju sposobnost da natjera čitaoca da se zainteresuje za njegove likove, čak i za one - i tu je pravo majstorstvo - krajnje neprivlačne. Tajm

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter