Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Tamna reka

Tamna reka

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-0138-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V1562

Broj strana:

437

Težina:

554 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

U Putniku, Džon Dvanaest Jastrebova predstavio je čitaocima jedan surov svijet inspirisan savremenom tehnologijom koja nadgleda naše živote. Izloženo neprekidnom nadzoru Ogromne mašine, usavršene računarske mreže kojom upravlja grupa nemilosrdnih, po imenu Bratstvo, društvo je uglavnom nesvjesno sopstvenog zatočeništva. Gejbrijel i Majkl Korigan, braća koja su odgajana izvan Mreže, nedavno su spoznali da su Putnici, potomci nestalih pripadnika vjekovima stare praotačke loze proroka, sposobnih da se otiskuju u različite predjele svijesti i podučavaju ljude da se opiru kontroli. Vlast, međutim, različito utiče na braću. Na samom kraju Putnika, Gejbrijel oklijeva pod teretom odgovornosti. Majkl koristi tu priliku - i pridružuje se neprijatelju.

Radnja Tamne rijeke otpočinje u gradu Njujorku, jednom zaprepašćujućom vješću. Gejbrijelov otac, koji je nestao prije mnogo godina, po svemu sudeći je još živ, uhvaćen u zamku negdje u Evropi. Gejbrijel i njegova harlekinska zaštitnica Maja odlučuju da odmah pobjegnu iz Njujorka i pronađu davno izgubljenog Putnika. Istovremeno, Majkl izdaje naredbu Bratstvu - grupi nemilosrdnih koji love Gejbrijela - da započnu sa sveobuhvatnom potragom. Gejbrijel žudi da pronađe svog oca i zaštiti ga; Majkl pak ima za cilj da uništi čovjeka čije postojanje prijeti da ugrozi njegovu tek stečenu moć. Potjera kreće od podzemnih tunela Njujorka i Londona, preko ruševina skrivenih ispod temelja Rima i Berlina, pa sve do udaljenog dijela Afrike za koji kažu da u sebi čuva jedno od najvećih blaga istorije. Kako se priča približava svom jezivom kraju, Maja mora da odluči hoće li sve staviti na kocku ne bi li spasla Gejbrijela.

Čudesan povratak među mjesta i ljude koji su tako bogato oslikani u Putniku, Tamna rijeka je prepuna neizvjesnosti koja će vas prikovati za stolicu, i prožeta vizijom svijeta u kojem nada i sloboda tek što nisu potpuno iščezle.

  • Prevodilac: Goran Stamenković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

U Putniku, Džon Dvanaest Jastrebova predstavio je čitaocima jedan surov svijet inspirisan savremenom tehnologijom koja nadgleda naše živote. Izloženo neprekidnom nadzoru Ogromne mašine, usavršene računarske mreže kojom upravlja grupa nemilosrdnih, po imenu Bratstvo, društvo je uglavnom nesvjesno sopstvenog zatočeništva. Gejbrijel i Majkl Korigan, braća koja su odgajana izvan Mreže, nedavno su spoznali da su Putnici, potomci nestalih pripadnika vjekovima stare praotačke loze proroka, sposobnih da se otiskuju u različite predjele svijesti i podučavaju ljude da se opiru kontroli. Vlast, međutim, različito utiče na braću. Na samom kraju Putnika, Gejbrijel oklijeva pod teretom odgovornosti. Majkl koristi tu priliku - i pridružuje se neprijatelju. Radnja Tamne rijeke otpočinje u gradu Njujorku, jednom zaprepašćujućom vješću. Gejbrijelov otac, koji je nestao prije mnogo godina, po svemu sudeći je još živ, uhvaćen u zamku negdje u Evropi. Gejbrijel i njegova harlekinska zaštitnica Maja odlučuju da odmah pobjegnu iz Njujorka i pronađu davno izgubljenog Putnika. Istovremeno, Majkl izdaje naredbu Bratstvu - grupi nemilosrdnih koji love Gejbrijela - da započnu sa sveobuhvatnom potragom. Gejbrijel žudi da pronađe svog oca i zaštiti ga; Majkl pak ima za cilj da uništi čovjeka čije postojanje prijeti da ugrozi njegovu tek stečenu moć. Potjera kreće od podzemnih tunela Njujorka i Londona, preko ruševina skrivenih ispod temelja Rima i Berlina, pa sve do udaljenog dijela Afrike za koji kažu da u sebi čuva jedno od najvećih blaga istorije. Kako se priča približava svom jezivom kraju, Maja mora da odluči hoće li sve staviti na kocku ne bi li spasla Gejbrijela. Čudesan povratak među mjesta i ljude koji su tako bogato oslikani u Putniku, Tamna rijeka je prepuna neizvjesnosti koja će vas prikovati za stolicu, i prožeta vizijom svijeta u kojem nada i sloboda tek što nisu potpuno iščezle.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter