Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Talasi beogradskog mora

Talasi beogradskog mora

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-10-00741-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V4929

Broj strana:

253

Težina:

371 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

16,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Cijeli prošli vijek prošao je u traženju pravog romanenskog izraza gradskog života. Prije svega Beograda, kojem su posvećeni vjekovi književne imaginacije - od despota Stefana Lazarevića do Pavića, Albaharija i Gorana Petrovića, ili od Uskokovića do Pekića, Čolanovića i Marka Krstića. Za neke pisce, kao za Andrića i za Mešu, čak ne znamo koliko je Beograd bio važan. Zato jedan novi, lirski začet a privredno oblikovan roman, dolazi da velikoj tradiciji beogradske proze doda nešto na granici onoga što nestaje i novog vjeka, kojeg kao da nema iako je već odavno počeo.
Ovako se voli grad i traži život u njemu.

Svi su najbolji romani neka vrsta lutanja. Ali od lutanja po nepoznatim i dalekim svjetovima ponekad je uzbudljivije lutanje po Dorćolu i okolini, po sopstvenoj prošlosti i tuđoj nesreći koja u svakom trenutku može postati i tvoja sreća, i tvoja kob.

U knjizi u kojoj ima toliko ljubavi ništa ne može da nedostaje.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Cijeli prošli vijek prošao je u traženju pravog romanenskog izraza gradskog života. Prije svega Beograda, kojem su posvećeni vjekovi književne imaginacije - od despota Stefana Lazarevića do Pavića, Albaharija i Gorana Petrovića, ili od Uskokovića do Pekića, Čolanovića i Marka Krstića. Za neke pisce, kao za Andrića i za Mešu, čak ne znamo koliko je Beograd bio važan. Zato jedan novi, lirski začet a privredno oblikovan roman, dolazi da velikoj tradiciji beogradske proze doda nešto na granici onoga što nestaje i novog vjeka, kojeg kao da nema iako je već odavno počeo. Ovako se voli grad i traži život u njemu. Svi su najbolji romani neka vrsta lutanja. Ali od lutanja po nepoznatim i dalekim svjetovima ponekad je uzbudljivije lutanje po Dorćolu i okolini, po sopstvenoj prošlosti i tuđoj nesreći koja u svakom trenutku može postati i tvoja sreća, i tvoja kob. U knjizi u kojoj ima toliko ljubavi ništa ne može da nedostaje.

Dodatne informacije

Izdavač Vulkan izdavaštvo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter