Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.232

Facebook slicica

Katalog

Tako sam izmislio seks

Tako sam izmislio seks

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-0074-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V1561

Broj strana:

145

Težina:

200 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

10,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Rijedak je slučaj da uhvatite sebe kako se glasno smijete dok čitate knjigu. Još je rjeđe da na svakoj stranici knjige pronađete iskru genijalnosti u prozi prefinjenog stila bogatom ironijom... Ovu knjigu treba obavezno pročitati.
Il Secolo XIX

Dvopolni puž, papagaj koji priča o ljubavi, puh koji sanja erotske snove, pas-budista koji je radio u Odeljenju za narkotike, mikrob s kompleksom manje vrijednosti, lav zaljubljen u gazelu, kameleon u potrazi za identitetom, ajkula, crv, bubašvaba... Visković je svaka od ovih životinja, ali i mnoge druge zvijeri i zvjerčice koje se suočavaju sa sopstvenom nastranošću, neurozama, taštinom. Međutim, ove zabavne metamorfoze zapravo oslikavaju čovjeka, dostojanstvo, ali i nemoral ljudske vrste.

Tako sam izmislio seks prava je lavina komičnih događaja u kojoj se jezik nauke pretvara u visprenu igru riječi, u aforizam, u preokret i filozofsko prosvjetljenje. Neočekivani događaji stvaraju zaplete pune iznenađenja koja se kreću od komičnih gegova do kaubojskih filmova, od basni do trilera. Prava paljba ironičnih bajki što osvjetljavaju jedan svijet u kojem je teško biti životinja i zato se, neminovno, životinja pretvara u zvijer.

Napisana sa originalnošću pronalazača ova zbirka priča bivšeg biologa ispunjena je moralnošću i metaforom u mnogostrukim životima bića po imenu Visković, čini urnebesni i pompezni pregled strasti koje odlikuju životinju po imenu čovjek.
Corriere della Sera

Preokrenuto JA mladog Ezopa koji se poigrava na mnogim ravnima držeći nas u stalnoj neizvjesnosti, krećući se između lakomislenosti i razočaranja uz zrnce pakosti. Džeraldina Koloti, Il Manifesto

  • Prevodilac: Gordana Subotić
  • Edicija: 21. vek
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Rijedak je slučaj da uhvatite sebe kako se glasno smijete dok čitate knjigu. Još je rjeđe da na svakoj stranici knjige pronađete iskru genijalnosti u prozi prefinjenog stila bogatom ironijom... Ovu knjigu treba obavezno pročitati. Il Secolo XIX Dvopolni puž, papagaj koji priča o ljubavi, puh koji sanja erotske snove, pas-budista koji je radio u Odeljenju za narkotike, mikrob s kompleksom manje vrijednosti, lav zaljubljen u gazelu, kameleon u potrazi za identitetom, ajkula, crv, bubašvaba... Visković je svaka od ovih životinja, ali i mnoge druge zvijeri i zvjerčice koje se suočavaju sa sopstvenom nastranošću, neurozama, taštinom. Međutim, ove zabavne metamorfoze zapravo oslikavaju čovjeka, dostojanstvo, ali i nemoral ljudske vrste. Tako sam izmislio seks prava je lavina komičnih događaja u kojoj se jezik nauke pretvara u visprenu igru riječi, u aforizam, u preokret i filozofsko prosvjetljenje. Neočekivani događaji stvaraju zaplete pune iznenađenja koja se kreću od komičnih gegova do kaubojskih filmova, od basni do trilera. Prava paljba ironičnih bajki što osvjetljavaju jedan svijet u kojem je teško biti životinja i zato se, neminovno, životinja pretvara u zvijer. Napisana sa originalnošću pronalazača ova zbirka priča bivšeg biologa ispunjena je moralnošću i metaforom u mnogostrukim životima bića po imenu Visković, čini urnebesni i pompezni pregled strasti koje odlikuju životinju po imenu čovjek. Corriere della Sera Preokrenuto JA mladog Ezopa koji se poigrava na mnogim ravnima držeći nas u stalnoj neizvjesnosti, krećući se između lakomislenosti i razočaranja uz zrnce pakosti. Džeraldina Koloti, Il Manifesto

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter