Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Tajni život Vilijama Šekspira

Tajni život Vilijama Šekspira

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Džud Morgan


ISBN:

978-86-505-2363-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K8994

Broj strana:

462

Težina:

460 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

21,30 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Ovaj roman se može označiti kao jedna moguća, veoma humana slika o Šekspiru koja ga prikazuje kao mladića koji se sa 18 godina zaljubljuje u zrelu 26-godišnju En Hatavej i pošto je tako neiskusan da se njihovo valjanje po ljetnjoj travi završava trudnoćom. On se spremno ženi i postaje uzorni otac iako je jedina prava ljubav ona koju gaji prema riječima, bilo da su to stihovi ili drame jer to je svijet u kome on odlučuje o sudbinama svojih junaka.

Uporedo sa mladošću Šekspira - koja baš nije bila srećna kraj oca koji je bio pun gorčine jer je izgubio bogatstvo i ugled - pisac prati njegove buduće prijatelje i pripadnike istog intelektulanog kruga oko dvora Elizabete Prve Tjudor: Bena Džonsona, Tomasa Midltona, Kristofera Marloua, Džona Flečera...

Dugi rastanak Šekspira i njegove žene izazavan smrću sina koga je obožavao, Morgan popunjava mogućom ljubavnicom Francuskinjom, ljepoticom Izabel, ali roman se ne završava Šekspirovom smrću već pomirenjem sa ženom - što objašnjava njegov neočekivani povratak u Stratford gdje je i preminuo.

Za one koji se nisu upuštali u avanturu čitanja šturih studija o Šekspiru, njegovim djelima Morgan je ponudio literarnu alternativu prelepom filmu Zaljubljeni Šekspir pružajući čitaocima zanimljivu priču o tome kako je mladić školovan da pravi rukavice postao najveći dramski pisac svih vremena.

  • Originalni naziv: The Secret Life of William...
  • Prevodilac: Dijana Đelošević
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Ovaj roman se može označiti kao jedna moguća, veoma humana slika o Šekspiru koja ga prikazuje kao mladića koji se sa 18 godina zaljubljuje u zrelu 26-godišnju En Hatavej i pošto je tako neiskusan da se njihovo valjanje po ljetnjoj travi završava trudnoćom. On se spremno ženi i postaje uzorni otac iako je jedina prava ljubav ona koju gaji prema riječima, bilo da su to stihovi ili drame jer to je svijet u kome on odlučuje o sudbinama svojih junaka. Uporedo sa mladošću Šekspira - koja baš nije bila srećna kraj oca koji je bio pun gorčine jer je izgubio bogatstvo i ugled - pisac prati njegove buduće prijatelje i pripadnike istog intelektulanog kruga oko dvora Elizabete Prve Tjudor: Bena Džonsona, Tomasa Midltona, Kristofera Marloua, Džona Flečera... Dugi rastanak Šekspira i njegove žene izazavan smrću sina koga je obožavao, Morgan popunjava mogućom ljubavnicom Francuskinjom, ljepoticom Izabel, ali roman se ne završava Šekspirovom smrću već pomirenjem sa ženom - što objašnjava njegov neočekivani povratak u Stratford gdje je i preminuo. Za one koji se nisu upuštali u avanturu čitanja šturih studija o Šekspiru, njegovim djelima Morgan je ponudio literarnu alternativu prelepom filmu Zaljubljeni Šekspir pružajući čitaocima zanimljivu priču o tome kako je mladić školovan da pravi rukavice postao najveći dramski pisac svih vremena.

Dodatne informacije

Izdavač Evro Giunti
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter