Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Tajni govor prirode - Komunikacija kod biljaka i životinja

Tajni govor prirode - Komunikacija kod biljaka i životinja

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-6145-016-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

K5231

Broj strana:

155

Težina:

497 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

21,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Većina informacija iz ove knjige predstavlja najnovije doprinose savremene nauke, koji se mogu opisati kao prelaz od neophodne, ali nedovoljne, deskriptivne botanike ka ekologiji, zasnovane na posmatranju međusobnih odnosa biljaka, životinja i čovjeka.

Bogatstvo i raznolikost međusobnih veza stvaraju dinamičniju sliku živog svijeta i otkrivaju radikalno novu viziju okruženja u kojem sva bića komuniciraju na neočekivane načine. Iznenađujuće posljedice muzike na biljke, dokazi da biljke takođe osjećaju, da su sposobne za spontane pokrete, da čuvaju u sjećanju traume i događaje iz mladosti, da javljaju komšiji kada prijeti opasnost, ...otvaraju čitaocu nesagledive dimenzije u doživljaju živog svijeta oko nas.

Tajni govor prirode je himna životu, šetnja kroz njegove arkane i tajne, koja menja sumornu i statičnu predstavu o biljkama, a koja nam nikada nije otkrila da i biljke poseduju dušu. Ako ovo izdanje doprinese uspostavljanju osnova onoga što će biti prihvaćeno kao biologija trećeg milenijuma, nesumnjivo će ispuniti misiju. Ako, posle čitanja, prestanete da gledate na biljke kao ranije, cilj će u potpunosti biti postignut!

  • Originalni naziv: Les Langages secrets...
  • Prevodilac: Una Mirković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 190x225
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Većina informacija iz ove knjige predstavlja najnovije doprinose savremene nauke, koji se mogu opisati kao prelaz od neophodne, ali nedovoljne, deskriptivne botanike ka ekologiji, zasnovane na posmatranju međusobnih odnosa biljaka, životinja i čovjeka. Bogatstvo i raznolikost međusobnih veza stvaraju dinamičniju sliku živog svijeta i otkrivaju radikalno novu viziju okruženja u kojem sva bića komuniciraju na neočekivane načine. Iznenađujuće posljedice muzike na biljke, dokazi da biljke takođe osjećaju, da su sposobne za spontane pokrete, da čuvaju u sjećanju traume i događaje iz mladosti, da javljaju komšiji kada prijeti opasnost, ...otvaraju čitaocu nesagledive dimenzije u doživljaju živog svijeta oko nas. Tajni govor prirode je himna životu, šetnja kroz njegove arkane i tajne, koja menja sumornu i statičnu predstavu o biljkama, a koja nam nikada nije otkrila da i biljke poseduju dušu. Ako ovo izdanje doprinese uspostavljanju osnova onoga što će biti prihvaćeno kao biologija trećeg milenijuma, nesumnjivo će ispuniti misiju. Ako, posle čitanja, prestanete da gledate na biljke kao ranije, cilj će u potpunosti biti postignut!

Dodatne informacije

Izdavač Geopoetika
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter