Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Tačka Omega

Tačka Omega

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Don DeLilo


ISBN:

978-86-6145-022-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K5923

Broj strana:

127

Težina:

258 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

16,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

U samotnu kuću u srcu pustinje, „negdje južno od nigdine“, povukao se sedamdesettrogodišnji bivši savjetnik stratega rata u Iraku Ričard Elster, u potrazi za prostorom i vremenom. Tu mu se pridružuje mladi sineasta koji namjerava da snimi film o njegovom iskustvu, film od jednog kadra u kome će Elster biti jedini lik - „samo čovjek pored zida“.

Vrijeme se potire u tom pustinjskom prostoru; prolaze dani, a onda im u posjetu iz Njujorka stiže Elsterova kći Džesi, „stvorenje kao s drugog svijeta“ i dinamika priče se mijenja.

Roman efektno otvara, i zatvara, performans Dvadesetčetvoročasovni Psiho u kojem se brzinom od dvije sličice u sekundi 24 sata prikazuje čuveni Hičkokov film. Ovaj rad Daglasa Gordona iz 1993. inspirisao je DeLila da se bavi idejom vremena i kretanja i zapita se šta mi vidimo i, naročito, šta propuštamo da vidimo kad stvari posmatramo na uobičajen način.

Ovaj inspirativan i provokativan roman svojevrstan je odgovor DeLila na Pjera Tejara de Šardena, francuskog filozofa i sveštenika koji je Tačkom Omega nazvao cilj evolucije, maksimalni stepen univerzalne svijesnosti kojoj svijet i vasiona u svom ubrzanom kretanju teže.

  • Originalni naziv: Point Omega
  • Prevodilac: Zoran Paunović
  • Edicija: Svet proze
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 135x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

    Detalji

    U samotnu kuću u srcu pustinje, „negdje južno od nigdine“, povukao se sedamdesettrogodišnji bivši savjetnik stratega rata u Iraku Ričard Elster, u potrazi za prostorom i vremenom. Tu mu se pridružuje mladi sineasta koji namjerava da snimi film o njegovom iskustvu, film od jednog kadra u kome će Elster biti jedini lik - „samo čovjek pored zida“. Vrijeme se potire u tom pustinjskom prostoru; prolaze dani, a onda im u posjetu iz Njujorka stiže Elsterova kći Džesi, „stvorenje kao s drugog svijeta“ i dinamika priče se mijenja. Roman efektno otvara, i zatvara, performans Dvadesetčetvoročasovni Psiho u kojem se brzinom od dvije sličice u sekundi 24 sata prikazuje čuveni Hičkokov film. Ovaj rad Daglasa Gordona iz 1993. inspirisao je DeLila da se bavi idejom vremena i kretanja i zapita se šta mi vidimo i, naročito, šta propuštamo da vidimo kad stvari posmatramo na uobičajen način. Ovaj inspirativan i provokativan roman svojevrstan je odgovor DeLila na Pjera Tejara de Šardena, francuskog filozofa i sveštenika koji je Tačkom Omega nazvao cilj evolucije, maksimalni stepen univerzalne svijesnosti kojoj svijet i vasiona u svom ubrzanom kretanju teže.

    Dodatne informacije

    Izdavač Geopoetika
    Preporuka Ne

    Tagovi Proizvoda

    Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

    Moja korpa

    Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

    Reklama

    Newsletter