Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

34.972

Facebook slicica

Katalog

Svjetska unija islamskih učenjaka

Svjetska unija islamskih učenjaka

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: N/A


ISBN:

D2296

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

D2296

Broj strana:

131

Težina:

267 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

16,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Svjetska unija islamskih učenjaka (IUMS) osnovana je 2004. godine sa glavnim ciljem da okupi islamske učenjake iz cijelog svijeta kako bi diskutirali i iznosili zajednički stav o pitan­jima koja se tiču današnjih muslimana. Značaj osnivanja jedne ovakve asocijacije je iznimno velik buduči da na sceni imamo različita tumačenja islama i velike zloupotrebe tih tumačenja. Unija poziva u cjelovit islam koji obuhvata: vjerovanje i zakon, ibadet Uzvišenom Allahu i ophođenje s ljudima, etiku i etičke vrijednosti, Buduči prolazni svijet, kulturu i civilizaciju, zajednicu i državu, a sveto u svjetlu principa iznesenih u ovoj Povelji. Stavovi Unije bi, stoga, trebali biti neka vrsta službenog tumačenja islama, čime se sužavaju mogučnosti sektaških i nakaradnih tumačenja, te njihova zloupotreba.

Islamska povelja sadrži stavove islamskih učenjaka o davdeset i šest tema koje naročito privlače pažnju javnosti, kao što su: identitet i specifična obilježja islamskog ummeta, neprikosnovenost Kurana i sunneta kao izvora islama, umjerenost i komplementarnost islama, islamsko gledanje na čovjeka, ženu, porodicu, društvo, ekonomiju, civi­lizaciju, umjetnost itd.

Povelja je već prevedena na mnoge jezike, a uz prijevod na bosanski jezik El-Kalem ju je, također u saradnji sa Svjetskom unijon islamskih učenjaka, štampao i na njemačkom jeziku.

  • Prevodilac: Safvet Halilović i Mehmed Kico
  • Izdanje: 1
  • Godina: 0
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 175x250
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Svjetska unija islamskih učenjaka (IUMS) osnovana je 2004. godine sa glavnim ciljem da okupi islamske učenjake iz cijelog svijeta kako bi diskutirali i iznosili zajednički stav o pitan­jima koja se tiču današnjih muslimana. Značaj osnivanja jedne ovakve asocijacije je iznimno velik buduči da na sceni imamo različita tumačenja islama i velike zloupotrebe tih tumačenja. Unija poziva u cjelovit islam koji obuhvata: vjerovanje i zakon, ibadet Uzvišenom Allahu i ophođenje s ljudima, etiku i etičke vrijednosti, Buduči prolazni svijet, kulturu i civilizaciju, zajednicu i državu, a sveto u svjetlu principa iznesenih u ovoj Povelji. Stavovi Unije bi, stoga, trebali biti neka vrsta službenog tumačenja islama, čime se sužavaju mogučnosti sektaških i nakaradnih tumačenja, te njihova zloupotreba. Islamska povelja sadrži stavove islamskih učenjaka o davdeset i šest tema koje naročito privlače pažnju javnosti, kao što su: identitet i specifična obilježja islamskog ummeta, neprikosnovenost Kurana i sunneta kao izvora islama, umjerenost i komplementarnost islama, islamsko gledanje na čovjeka, ženu, porodicu, društvo, ekonomiju, civi­lizaciju, umjetnost itd. Povelja je već prevedena na mnoge jezike, a uz prijevod na bosanski jezik El-Kalem ju je, također u saradnji sa Svjetskom unijon islamskih učenjaka, štampao i na njemačkom jeziku.

Dodatne informacije

Izdavač El-Kalem
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter