Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Svjetlosti Kurana

Svjetlosti Kurana

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Ahmed Korić


ISBN:

D2441

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

D2441

Broj strana:

101

Težina:

245 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

16,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Autor je inžinjer po struci i pitanjima koja tretira pristupa sa te pozicije, kao što i kuranske smislove razumijeva kao inžinjer.

Ono na čemu posebno insistira jest potreba da se pristupi organi­ziranom izučavanju Kurana u srecifičnim bosanskim i bošnjač­kim uvjetima, uz korištenje obilja životnih i stvaralačkih iskusta­va i iskušenja kojima su stanovnici BiH, a pogotovo Bošnjaci mu­slimani bili izloženi; da se osnuje svojevrsna „bošnjačka škola tef- sira“ koja bi Kuran tumačila i upotrebljavala shodno svojim po­trebama, a na temelju rezultata i mogućnosti koje pruža savre- mena nauka. Uz pomoć Allaha, dž.š., Milostivog, Samilosnog, kaže autor, ova bošnjačka škola tefsira prerasla bi u jedan mo­derni centar za islamska istraživanja u BiH, pa i šire - u evropski centar za islamska istraživanja lociran u Sarajevu1.

Ovu malu, ali zanimljivu knjigu, pored predgovora u kojem se obrazlaže ideja o osnivanju bošnjačke škole tefsira, čine jošp sljedeći naslovi: Uistinu, Kur‘an je poruka, Islam u nauka, Kur‘anska vizija tehničko-tehnološkog razvoja čovječanstva, Svjetlosti Kurana, Kuran i ne­vidljivi svijet, Kur‘an i genetska istraživanja, Kur‘anska pouka o proživljavanju poslije smrti.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 0
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 176x250
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Autor je inžinjer po struci i pitanjima koja tretira pristupa sa te pozicije, kao što i kuranske smislove razumijeva kao inžinjer. Ono na čemu posebno insistira jest potreba da se pristupi organi­ziranom izučavanju Kurana u srecifičnim bosanskim i bošnjač­kim uvjetima, uz korištenje obilja životnih i stvaralačkih iskusta­va i iskušenja kojima su stanovnici BiH, a pogotovo Bošnjaci mu­slimani bili izloženi; da se osnuje svojevrsna „bošnjačka škola tef- sira“ koja bi Kuran tumačila i upotrebljavala shodno svojim po­trebama, a na temelju rezultata i mogućnosti koje pruža savre- mena nauka. Uz pomoć Allaha, dž.š., Milostivog, Samilosnog, kaže autor, ova bošnjačka škola tefsira prerasla bi u jedan mo­derni centar za islamska istraživanja u BiH, pa i šire - u evropski centar za islamska istraživanja lociran u Sarajevu1. Ovu malu, ali zanimljivu knjigu, pored predgovora u kojem se obrazlaže ideja o osnivanju bošnjačke škole tefsira, čine jošp sljedeći naslovi: Uistinu, Kur‘an je poruka, Islam u nauka, Kur‘anska vizija tehničko-tehnološkog razvoja čovječanstva, Svjetlosti Kurana, Kuran i ne­vidljivi svijet, Kur‘an i genetska istraživanja, Kur‘anska pouka o proživljavanju poslije smrti.

Dodatne informacije

Izdavač El-Kalem
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter