Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Svijet politike - 100 stvari koje je dobro znati

Svijet politike - 100 stvari koje je dobro znati

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-0-62165-7

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D3091

Broj strana:

112

Težina:

935 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

38,80 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Pisati o politici na zabavan i jednostavan način te objasniti ključne političke pojmove dječjim jezikom nije mali izazov. Autorica Eleanor Levenson, iskusna profesorica političkih znanosti i novinarstva te autorica nekoliko knjiga za djecu, prihvatila se tog izazova, a pridružio joj se vrhunski ilustrator Paul Boston čije su šarmantne i razigrane ilustracije pune boja već osvojile naklonost mnogobrojnih svjetskih nakladnika. I tako je nastala knjiga koja je u hrvatskom izdanju dobila naslov Svijet politike – 100 stvari koje je dobro znati.
Ovom knjigom autorica i ilustrator pristupaju mladima na iskren i duhovit način želeći ih potaknuti na razmišljanje o velikim i malim stvarima iz svijeta politike koje izravno i neizravno utječu na njihov život. Osim pojmova s kojima se češće susreću u svakidašnjem životu kao što su vlada, nacija, narod, glasovanje, obrazovanje i domoljublje, mladi će čitatelji na jednostavan i lak način naučiti i što znače manje svakidašnji pojmovi kao što su utopija i distopija, zatim ravnopravnost, propaganda, klasa, ekologizam i pravo te otkriti još puno skrivenih čari političkog jezika (poput riječi sreća koja je postala važna i u politici).
Ova knjiga vrijedan je dodatak ne samo školskoj nego i kućnoj biblioteci jer potiče zanimanje, znatiželju te stvara prostor za vrijedne razgovore i promišljanja. Na kraju, tko zna, možda baš ova knjiga potakne neku mladu osobu na put prema dobro osmišljenoj politici za bolju budućnost svih nas jer, kako je rekla autorica Levenson u ovoj knjizi: Svako je političko putovanje drukčije, no sva bi trebala imati nešto zajedničko – brigu za svijet i ljude u njemu.

  • Prevodilac: Vedran Pavlić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2021
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 240x300
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Pisati o politici na zabavan i jednostavan način te objasniti ključne političke pojmove dječjim jezikom nije mali izazov. Autorica Eleanor Levenson, iskusna profesorica političkih znanosti i novinarstva te autorica nekoliko knjiga za djecu, prihvatila se tog izazova, a pridružio joj se vrhunski ilustrator Paul Boston čije su šarmantne i razigrane ilustracije pune boja već osvojile naklonost mnogobrojnih svjetskih nakladnika. I tako je nastala knjiga koja je u hrvatskom izdanju dobila naslov Svijet politike – 100 stvari koje je dobro znati. Ovom knjigom autorica i ilustrator pristupaju mladima na iskren i duhovit način želeći ih potaknuti na razmišljanje o velikim i malim stvarima iz svijeta politike koje izravno i neizravno utječu na njihov život. Osim pojmova s kojima se češće susreću u svakidašnjem životu kao što su vlada, nacija, narod, glasovanje, obrazovanje i domoljublje, mladi će čitatelji na jednostavan i lak način naučiti i što znače manje svakidašnji pojmovi kao što su utopija i distopija, zatim ravnopravnost, propaganda, klasa, ekologizam i pravo te otkriti još puno skrivenih čari političkog jezika (poput riječi sreća koja je postala važna i u politici). Ova knjiga vrijedan je dodatak ne samo školskoj nego i kućnoj biblioteci jer potiče zanimanje, znatiželju te stvara prostor za vrijedne razgovore i promišljanja. Na kraju, tko zna, možda baš ova knjiga potakne neku mladu osobu na put prema dobro osmišljenoj politici za bolju budućnost svih nas jer, kako je rekla autorica Levenson u ovoj knjizi: Svako je političko putovanje drukčije, no sva bi trebala imati nešto zajedničko – brigu za svijet i ljude u njemu.

Dodatne informacije

Izdavač Školska knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter