Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.168

Facebook slicica

Katalog

Svete varalice

Svete varalice

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Joanne Harris


ISBN:

86-447-0307-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K2585

Broj strana:

340

Težina:

400 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Smještena u sedamnaestovjekovnu Francusku, u doba protjerivanja vještica, kraljeubistava i vjerskih fanatičnosti, ovo je priča o Žilijet, koja je imala težak i uzbudljiv život. Odgajali su je Cigani, odbačena je od Crkve, odvojena od porodice koja ju je usvojila, dovedena do dna i prostitucije kako bi sastavila kraj s krajem, ona odlučije da pronađe neku vrstu stabilnosti kao glumica i igračica na konopcu u plesnoj trupi koju vodi Gaj le Merl, poznat kao Crni kos - glumac, pisac komada, sitan kriminalac kome mlada Žilijet postaje opčinjena i u koga se zaljubljuje.

Posle problema sa vlašću, trupa se raspada, a Žilijet potpuno razočarana i sada trudna, utočište nalazi u manastiru Svete Mari od mora gdje kao časna sestra Agasta obezbeđuje siguran život za svoju ćerku Fler.

Posle mnogo godina i velikih političkih nemira, kao duh iz prošlosti, prerušen u sveštenika pojavljuje se Gaj le Merl. On uskoro počinje sa Žilijet da vodi opasnu igru iz koje samo jedno od njih dvoje može izaći kao pobjednik.

  • Originalni naziv: Holy Fools
  • Prevodilac: Žaklina Nikolić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2006
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Smještena u sedamnaestovjekovnu Francusku, u doba protjerivanja vještica, kraljeubistava i vjerskih fanatičnosti, ovo je priča o Žilijet, koja je imala težak i uzbudljiv život. Odgajali su je Cigani, odbačena je od Crkve, odvojena od porodice koja ju je usvojila, dovedena do dna i prostitucije kako bi sastavila kraj s krajem, ona odlučije da pronađe neku vrstu stabilnosti kao glumica i igračica na konopcu u plesnoj trupi koju vodi Gaj le Merl, poznat kao Crni kos - glumac, pisac komada, sitan kriminalac kome mlada Žilijet postaje opčinjena i u koga se zaljubljuje. Posle problema sa vlašću, trupa se raspada, a Žilijet potpuno razočarana i sada trudna, utočište nalazi u manastiru Svete Mari od mora gdje kao časna sestra Agasta obezbeđuje siguran život za svoju ćerku Fler. Posle mnogo godina i velikih političkih nemira, kao duh iz prošlosti, prerušen u sveštenika pojavljuje se Gaj le Merl. On uskoro počinje sa Žilijet da vodi opasnu igru iz koje samo jedno od njih dvoje može izaći kao pobjednik.

Dodatne informacije

Izdavač Plato
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter