Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Svete igre - prvi dio

Svete igre - prvi dio

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-220-781-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K6136

Broj strana:

492

Težina:

738 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

21,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Ovo je jedna od onih priča koje se najčešće sreću u dobrim starim krimićima, ali ovaj put ispričana na originalan način i u drugačijem okruženju. Policajac je Sartaj Singh, sredovječni inspektor s karijerom u slijepoj ulici i gorkim razvodom iza sebe. Vozi derutni auto i svake večeri popije dvije do tri čašice žestokog pića. Ljubazan je prema majci i prema ženama općenito pun poštovanja. Njegov protivnik zove se Ganesh Gaitonde.
Glavni vođa G-kompanije, odnosno Gaitondeove bande, skupine kriminalaca srodne mafiji, nekadašnji suradnik vlade, perfidni Gaitonde odavno je postao nitkovom i ovisnikom o svojim beskrajnim apetitima za ženama, moći i novcem. Gangster koji se izvukao s društvenog dna koristeći se nasiljem, spletkama i čistom snagom volje. Bezobziran, tašt i pohlepan, ovisan je o seksu s mladim djevicama. Obogatio se od krađe i prodaje zlatnih polugi te krijumčarenja svega živoga – od kompjuterskih čipova do metamfetamina – pa čak i nuklearnog otpada. No, Gaitonde nije samo gangster, već i kralj filozofije te tragač za istinom, čovjek koji njeguje dugogodišnja prijateljstva i odnose prožete odanošću. U ovom romanu, ništa nije jednostavno niti onakvim kakvim se čini.

Vikram Chandra, Indijac, rođen u New Delhiju, no odrastao u Bombayju (današnjem Mumbayju), napisao je remek-djelo o mračnom svijetu organiziranog kriminala i policijske korupcije u Mumbayju. Istančane i nikad posve dokučive poveznice između organiziranog zločina, borbe za prevlast na svim razinama, špijunskih nadmetanja i nebrojenih jezika, narodnosti, vjerskih sekti i ekonomskih moćnika tvore neusporedivu tapiseriju ove svjetske velesile u usponu – i daju savršenu pozadinu za priču o dvama nezaboravnim likovima. Svi oni igraju Veliku igru, vjekovno nadmetanje za moć i utjecaj – pletu niti svete igre čiji je proizvod sama povijest.

  • Originalni naziv: SACRED GAMES
  • Prevodilac: Biljana Romić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x235
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Ovo je jedna od onih priča koje se najčešće sreću u dobrim starim krimićima, ali ovaj put ispričana na originalan način i u drugačijem okruženju. Policajac je Sartaj Singh, sredovječni inspektor s karijerom u slijepoj ulici i gorkim razvodom iza sebe. Vozi derutni auto i svake večeri popije dvije do tri čašice žestokog pića. Ljubazan je prema majci i prema ženama općenito pun poštovanja. Njegov protivnik zove se Ganesh Gaitonde. Glavni vođa G-kompanije, odnosno Gaitondeove bande, skupine kriminalaca srodne mafiji, nekadašnji suradnik vlade, perfidni Gaitonde odavno je postao nitkovom i ovisnikom o svojim beskrajnim apetitima za ženama, moći i novcem. Gangster koji se izvukao s društvenog dna koristeći se nasiljem, spletkama i čistom snagom volje. Bezobziran, tašt i pohlepan, ovisan je o seksu s mladim djevicama. Obogatio se od krađe i prodaje zlatnih polugi te krijumčarenja svega živoga – od kompjuterskih čipova do metamfetamina – pa čak i nuklearnog otpada. No, Gaitonde nije samo gangster, već i kralj filozofije te tragač za istinom, čovjek koji njeguje dugogodišnja prijateljstva i odnose prožete odanošću. U ovom romanu, ništa nije jednostavno niti onakvim kakvim se čini. Vikram Chandra, Indijac, rođen u New Delhiju, no odrastao u Bombayju (današnjem Mumbayju), napisao je remek-djelo o mračnom svijetu organiziranog kriminala i policijske korupcije u Mumbayju. Istančane i nikad posve dokučive poveznice između organiziranog zločina, borbe za prevlast na svim razinama, špijunskih nadmetanja i nebrojenih jezika, narodnosti, vjerskih sekti i ekonomskih moćnika tvore neusporedivu tapiseriju ove svjetske velesile u usponu – i daju savršenu pozadinu za priču o dvama nezaboravnim likovima. Svi oni igraju Veliku igru, vjekovno nadmetanje za moć i utjecaj – pletu niti svete igre čiji je proizvod sama povijest.

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter