Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Svete igre - drugi dio

Svete igre - drugi dio

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-220-804-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K6135

Broj strana:

424

Težina:

645 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

21,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Sartaj Singh u očajničkoj je utrci s vremenom dok pokušava istražiti zašto se Ganesh Gaitonde, šef zloglasne i kriminalne G-kompanije, upleo u ono što bi lako mogla biti nuklearna zavjera zastrašujućih razmjera. Gaitonde, s druge strane, nastavlja pričati svoju životnu priču, priču kako je postao ratnik za svoju zemlju i narod, kako je snimio svoj bolivudski blockbuster sa svojom Egocentričnom žirafom, neponovljivom Zoyom Mirzom, te kako mu je prijateljstvo s duhovnim vođom promijenilo život i uplelo ga u komplikacije koje nisu nalik ni na što što je ikada doživio u svom burnom životu gangstera, ljubitelja djevica i tragača za istinom…

Vikram Chandra, Indijac, rođen u New Delhiju, no odrastao u Bombayju (današnjem Mumbayju), napisao je remek-djelo o mračnom svijetu organiziranog kriminala i policijske korupcije u Mumbayju. Istančane i nikad posve dokučive poveznice između organiziranog zločina, borbe za prevlast na svim razinama, špijunskih nadmetanja i nebrojenih jezika, narodnosti, vjerskih sekti i ekonomskih moćnika tvore neusporedivu tapiseriju ove svjetske velesile u usponu – i daju savršenu pozadinu za priču o dvama nezaboravnim likovima. Svi oni igraju Veliku igru, vjekovno nadmetanje za moć i utjecaj – pletu niti svete igre čiji je proizvod sama povijest.

  • Originalni naziv: SACRED GAMES
  • Prevodilac: Biljana Romić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x235
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Sartaj Singh u očajničkoj je utrci s vremenom dok pokušava istražiti zašto se Ganesh Gaitonde, šef zloglasne i kriminalne G-kompanije, upleo u ono što bi lako mogla biti nuklearna zavjera zastrašujućih razmjera. Gaitonde, s druge strane, nastavlja pričati svoju životnu priču, priču kako je postao ratnik za svoju zemlju i narod, kako je snimio svoj bolivudski blockbuster sa svojom Egocentričnom žirafom, neponovljivom Zoyom Mirzom, te kako mu je prijateljstvo s duhovnim vođom promijenilo život i uplelo ga u komplikacije koje nisu nalik ni na što što je ikada doživio u svom burnom životu gangstera, ljubitelja djevica i tragača za istinom… Vikram Chandra, Indijac, rođen u New Delhiju, no odrastao u Bombayju (današnjem Mumbayju), napisao je remek-djelo o mračnom svijetu organiziranog kriminala i policijske korupcije u Mumbayju. Istančane i nikad posve dokučive poveznice između organiziranog zločina, borbe za prevlast na svim razinama, špijunskih nadmetanja i nebrojenih jezika, narodnosti, vjerskih sekti i ekonomskih moćnika tvore neusporedivu tapiseriju ove svjetske velesile u usponu – i daju savršenu pozadinu za priču o dvama nezaboravnim likovima. Svi oni igraju Veliku igru, vjekovno nadmetanje za moć i utjecaj – pletu niti svete igre čiji je proizvod sama povijest.

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter