Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Svet najbolji od svih

Svet najbolji od svih

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Kim Monzo


ISBN:

978-86-521-0036-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V1545

Broj strana:

217

Težina:

343 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

12,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Krajnje neobična knjiga najpoznatijeg i najprevođenijeg katalonskog savremenog pisca, koji je privukao pažnju šire evropske javnosti svojim čuvenim ironičnim govorom na zvaničnom otvaranju Frankfurtskog sajma knjiga 2007.

Svijet najbolji od svih Kim Monzo je sačinio od dvije zbirke priča i romana Pred švedskim kraljem, u kojem je opisao uspon i pad pjesnika Amargosa. Da bi od nepriznatog usamljenika kakav svojoj okolini služi za podsmijeh postao dobitnik Nobelove nagrade, Amargos je praktično morao da se preseli u zgradu u kojoj žive fizički izrazito niski ljudi, i da u njoj i sam, na čudnovat način, izgubi 34 centimetra visine. Kao i u svim pričama ovog djela, posrijedi je diskretna poruka da savremeni pojedinac može (koliko-toliko) da uspije u svom dinamičnom i zahtjevnom životu jedino ako pristane na neke svakodnevne niskosti o na vrijeme se liši krupnijih iluzija. I kada vole, rade, idu na odmor ili gube, svi junaci ove koliko realistične toliko i fantastičke, ironične i ironično naslovljene knjige skloni su kompromisima kakve svako od nas pravi ili u najmanju ruku prepoznaje.

  • Prevodilac: Igor Marojević
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Krajnje neobična knjiga najpoznatijeg i najprevođenijeg katalonskog savremenog pisca, koji je privukao pažnju šire evropske javnosti svojim čuvenim ironičnim govorom na zvaničnom otvaranju Frankfurtskog sajma knjiga 2007. Svijet najbolji od svih Kim Monzo je sačinio od dvije zbirke priča i romana Pred švedskim kraljem, u kojem je opisao uspon i pad pjesnika Amargosa. Da bi od nepriznatog usamljenika kakav svojoj okolini služi za podsmijeh postao dobitnik Nobelove nagrade, Amargos je praktično morao da se preseli u zgradu u kojoj žive fizički izrazito niski ljudi, i da u njoj i sam, na čudnovat način, izgubi 34 centimetra visine. Kao i u svim pričama ovog djela, posrijedi je diskretna poruka da savremeni pojedinac može (koliko-toliko) da uspije u svom dinamičnom i zahtjevnom životu jedino ako pristane na neke svakodnevne niskosti o na vrijeme se liši krupnijih iluzija. I kada vole, rade, idu na odmor ili gube, svi junaci ove koliko realistične toliko i fantastičke, ironične i ironično naslovljene knjige skloni su kompromisima kakve svako od nas pravi ili u najmanju ruku prepoznaje.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter