Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Sveobuhvatni Ji Đing

Sveobuhvatni Ji Đing

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Alfred Huang


ISBN:

978-86-83737-62-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

K7923

Broj strana:

526

Težina:

1020 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

49,50 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Više od tri hiljade godina Ji đing je najvažnija knjiga za divinaciju. U Kini su je poštovali kao klasik nad klasicima i konsultovali kao izvor drevne mudrosti. Zapad ju je prihvatio u posljednjih godina, ali je ovo djelo uvijek prevođeno od strane zapadnjaka koji su u njega unosili svoje kulturne obrasce, i usljed slabog razumijevanja kvarili njegov istinski smisao.

U Sveobuhvatnom Ji đingu majstor Alfred Huang je ponovo obznanio istinsku suštinu Ji đinga naglašavajući jedinstvo Neba i čovečanstva i Tao promjene. I što je najbitnije od svega, on je u knjigu uključio prevod Deset krila, Konfucijeve komentare, koji su od suštinskog značaja za razmijevanje Ji đinga. Pređašnji engleski prevodi su ovim komentarima davali sporedno mjesto u knjizi ili su ih potpuno izbacivali. Ali, Kinezi kažu da je Ji đingu potrebno deset krila da bi poletjelo.

Druge odlike ovog briljantnog prevoda su naglasak na unutrašnju vezu između naziva i redoslijeda šezdeset i četiri heksagrama, očuvanje poetskog stila djela, uvođenje novih metoda divinacije i podaci o istorijskim događajima usled kojih je Ji đing nastao.

Učitelj Alfred Huang je treća generacija učitelja Vu stila tai ći ćuana, ći gonga i istočnjačke meditacije, profesor taoističke filozofije. Izučavao je Ji đing sa nekim od najvećih kineskih umova kada je iznenada osuđen na doživotnu robiju za vrijeme Kulturne revolucije 1966. Trinaest godina, koliko je proveo u zatvoru, učitelj Huang je meditirao o Ji đingu i tako nalazio snagu da preživi. Kada su ga pustili na slobodu 1979. godine imao je samo četrdeset kilograma. Odmah po izbavljenju emigrirao je u Sjedinjene države. Učitelj Huang je osnivač Nove harmonije, neprofitne organizacije posvećene samo-isceljivanju, i autor Numerologije Ji đinga. Živi na ostrvu Maui.

  • Originalni naziv: The Cmplete I Ching
  • Prevodilac: Dragan Paripović, Goran Bajić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Više od tri hiljade godina Ji đing je najvažnija knjiga za divinaciju. U Kini su je poštovali kao klasik nad klasicima i konsultovali kao izvor drevne mudrosti. Zapad ju je prihvatio u posljednjih godina, ali je ovo djelo uvijek prevođeno od strane zapadnjaka koji su u njega unosili svoje kulturne obrasce, i usljed slabog razumijevanja kvarili njegov istinski smisao. U Sveobuhvatnom Ji đingu majstor Alfred Huang je ponovo obznanio istinsku suštinu Ji đinga naglašavajući jedinstvo Neba i čovečanstva i Tao promjene. I što je najbitnije od svega, on je u knjigu uključio prevod Deset krila, Konfucijeve komentare, koji su od suštinskog značaja za razmijevanje Ji đinga. Pređašnji engleski prevodi su ovim komentarima davali sporedno mjesto u knjizi ili su ih potpuno izbacivali. Ali, Kinezi kažu da je Ji đingu potrebno deset krila da bi poletjelo. Druge odlike ovog briljantnog prevoda su naglasak na unutrašnju vezu između naziva i redoslijeda šezdeset i četiri heksagrama, očuvanje poetskog stila djela, uvođenje novih metoda divinacije i podaci o istorijskim događajima usled kojih je Ji đing nastao. Učitelj Alfred Huang je treća generacija učitelja Vu stila tai ći ćuana, ći gonga i istočnjačke meditacije, profesor taoističke filozofije. Izučavao je Ji đing sa nekim od najvećih kineskih umova kada je iznenada osuđen na doživotnu robiju za vrijeme Kulturne revolucije 1966. Trinaest godina, koliko je proveo u zatvoru, učitelj Huang je meditirao o Ji đingu i tako nalazio snagu da preživi. Kada su ga pustili na slobodu 1979. godine imao je samo četrdeset kilograma. Odmah po izbavljenju emigrirao je u Sjedinjene države. Učitelj Huang je osnivač Nove harmonije, neprofitne organizacije posvećene samo-isceljivanju, i autor Numerologije Ji đinga. Živi na ostrvu Maui.

Dodatne informacije

Izdavač Babun
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter