Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Svedok

Svedok

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Huan Viljoro


ISBN:

V4631

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

V4631

Broj strana:

483

Težina:

593 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,90 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Svjedočenje o vremenu u kojem se loše svedeni računi prošlosti vraćaju sa obilježjem tragikomedije, a epovi postaju telenovele.

Poštovani čitaoče: ne oklijevaj ni čas nego kupi i smjesta pročitaj ovu knjigu. Pred tobom je pravi veliki roman-freska, kao oni što su se pisali prije pola vijeka, uvodeći Latinsku Ameriku na velika vrata u svijetsku književnost!

Hulio Valdivijeso, meksički intelektualac koji se iselio u Evropu, poslije dugog odsustva vraća se u svoju zemlju. Revolucionarno-institucionalna partija (PRI) napokon je izgubila na izborima i počinje prelazni period. Hulio se, kao i svi emigranti, vraća u samo njima poznat tok vremena, uvijek prisutnu prošlost, gdije se čovjek ponovo susreće sa sablašću onoga što je mogao biti, sa zavodljivom nemogućnošću da nastavi život tamo gdje ga je ostavio. I u tom zanosnom i strašnom povratku odvijaju se susreti koji ga vode do izgubljene ljubavi, do epizode iz rata kristerosa za koju je vezano njegovo sopstveno ime, do žive legende o pjesniku Ramonu Lopesu Velardeu.

Ali kako prihvatiti ovaj novi život? Jer, poslije pada PRI-ja, nameće se novo tumačenje, novo prikazivanje istorije. I u takvoj istoriji, gdje se sustiču sve priče, Valdivijeso će upoznati romanopisca Konstantina Portelju, koji haos pretvara u uzbudljive bestselere, biznismena Gandaru koji želi da proizvodi autorsko televizijsko smeće, sveštenika Monteverdea, koji traži čvrste razloge za vjeru u istržanom okruženju i Ignasiju, Penelopu svih povrataka. To su glasovi koji traže svjedoka, saučesnika, pripovjedača istorije. Valdivijeso se, naime, u svom osobenom prelaznom obredu, vratio na jednu Itaku izmučenu vještim udarcima organizovanog zločina i politike shvaćene kao zavjera, u jedan Meksiko gdje se loše svedeni računi Revolucije vraćaju sa obilježjima tragikomedije, gdje se epika pretvara u telenovelu.

  • Originalni naziv: El testigo
  • Prevodilac: Ljiljana Popović-Anđić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 0
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Svjedočenje o vremenu u kojem se loše svedeni računi prošlosti vraćaju sa obilježjem tragikomedije, a epovi postaju telenovele. Poštovani čitaoče: ne oklijevaj ni čas nego kupi i smjesta pročitaj ovu knjigu. Pred tobom je pravi veliki roman-freska, kao oni što su se pisali prije pola vijeka, uvodeći Latinsku Ameriku na velika vrata u svijetsku književnost! Hulio Valdivijeso, meksički intelektualac koji se iselio u Evropu, poslije dugog odsustva vraća se u svoju zemlju. Revolucionarno-institucionalna partija (PRI) napokon je izgubila na izborima i počinje prelazni period. Hulio se, kao i svi emigranti, vraća u samo njima poznat tok vremena, uvijek prisutnu prošlost, gdije se čovjek ponovo susreće sa sablašću onoga što je mogao biti, sa zavodljivom nemogućnošću da nastavi život tamo gdje ga je ostavio. I u tom zanosnom i strašnom povratku odvijaju se susreti koji ga vode do izgubljene ljubavi, do epizode iz rata kristerosa za koju je vezano njegovo sopstveno ime, do žive legende o pjesniku Ramonu Lopesu Velardeu. Ali kako prihvatiti ovaj novi život? Jer, poslije pada PRI-ja, nameće se novo tumačenje, novo prikazivanje istorije. I u takvoj istoriji, gdje se sustiču sve priče, Valdivijeso će upoznati romanopisca Konstantina Portelju, koji haos pretvara u uzbudljive bestselere, biznismena Gandaru koji želi da proizvodi autorsko televizijsko smeće, sveštenika Monteverdea, koji traži čvrste razloge za vjeru u istržanom okruženju i Ignasiju, Penelopu svih povrataka. To su glasovi koji traže svjedoka, saučesnika, pripovjedača istorije. Valdivijeso se, naime, u svom osobenom prelaznom obredu, vratio na jednu Itaku izmučenu vještim udarcima organizovanog zločina i politike shvaćene kao zavjera, u jedan Meksiko gdje se loše svedeni računi Revolucije vraćaju sa obilježjima tragikomedije, gdje se epika pretvara u telenovelu.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter