Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Sve što sam voleo

Sve što sam voleo

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Siri Hustvet


ISBN:

86-7436-325-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

N0266

Broj strana:

366

Težina:

473 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Izuzetno... Roman Sve što sam volio je redak dragulj, knjiga koja se čita u dahu, a namenjena je intelektualnim sladokuscima, ozbiljna ali duhovita, širokih vidika i dubokih moralnih načela.
The New York Times

Svjetski bestseler Sve što sam voleo počinje tako što 1975. godine, u jednoj njujorškoj galeriji, istoričar umjetnosti Leo Hercberg otkriva sliku nepoznatog umjetnika. Kupuje djelo, pronalazi njegovog tvorca Bila Vekslera i s njim sklapa doživotno prijateljstvo.

Leova priča obuhvata razdoblje od dvadeset pet godina i opisuje bliskost dvaju porodica, Bilove i njegove sopstvene - rođenje njihovih sinova, propast Bilovog prvog braka i srećne godine drugog - dok su živjeli u istoj zgradi u Sohou, a ljeta provodili takođe u istom ljetnjikovcu u Vermontu. Međutim, veze između njih dvojice, kao i između njihovih žena, postaće napete najprije zbog tragedeije koja će se dogoditi, a potom i usled čudovišne dvoličnosti i prevare, koje polako izbijaju na površinu i nagrizaju ih.

Roman Sve što sam volio predstavlja spoj kontemplativnog tona koji zasjenjuje svojim domašajima, osjećanja nadolazeće prijetnje, divnog portreta umjetnika i nadasve studije ljudskih odnosa - roditeljskih, bračnih, erotskih i bratskih. Ova nadahnuta priča istražuje pitanja ljubavi, umjetnosti, gubitka i izdaje.

Ovo je najambiciozniji i najzamašniji roman Siri Hustvet. On istovremeno opčinjava, uzbuđuje i uznemiruje.
Salman Ruždi

  • Prevodilac: Branislava Radević - Stojiljković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2005
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Izuzetno... Roman Sve što sam volio je redak dragulj, knjiga koja se čita u dahu, a namenjena je intelektualnim sladokuscima, ozbiljna ali duhovita, širokih vidika i dubokih moralnih načela. The New York Times Svjetski bestseler Sve što sam voleo počinje tako što 1975. godine, u jednoj njujorškoj galeriji, istoričar umjetnosti Leo Hercberg otkriva sliku nepoznatog umjetnika. Kupuje djelo, pronalazi njegovog tvorca Bila Vekslera i s njim sklapa doživotno prijateljstvo. Leova priča obuhvata razdoblje od dvadeset pet godina i opisuje bliskost dvaju porodica, Bilove i njegove sopstvene - rođenje njihovih sinova, propast Bilovog prvog braka i srećne godine drugog - dok su živjeli u istoj zgradi u Sohou, a ljeta provodili takođe u istom ljetnjikovcu u Vermontu. Međutim, veze između njih dvojice, kao i između njihovih žena, postaće napete najprije zbog tragedeije koja će se dogoditi, a potom i usled čudovišne dvoličnosti i prevare, koje polako izbijaju na površinu i nagrizaju ih. Roman Sve što sam volio predstavlja spoj kontemplativnog tona koji zasjenjuje svojim domašajima, osjećanja nadolazeće prijetnje, divnog portreta umjetnika i nadasve studije ljudskih odnosa - roditeljskih, bračnih, erotskih i bratskih. Ova nadahnuta priča istražuje pitanja ljubavi, umjetnosti, gubitka i izdaje. Ovo je najambiciozniji i najzamašniji roman Siri Hustvet. On istovremeno opčinjava, uzbuđuje i uznemiruje. Salman Ruždi

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter