Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Svaštarica

Svaštarica

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Mara Grbić


ISBN:

978-9926-483-72-2

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B8097

Broj strana:

120

Težina:

300 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Pjesnički prvijenac Mare Grbić Svaštarica, očito je to iz svake pjesme iz ciklusa Svaštarica, preko svake pjesme u ciklusu Smaralice (pogađalice, pitalice) do završne pjesme Pjesma za kraj, je zbirka pjesama namijenjenih dobu kratkih pantalona, suknjica i haljinica i dobu prvih koraka iz svijeta kratkih pantalona, haljinica i suknjica.
Takvom je čine svaka tema, svaki motiv, stil i jezik, način na koji se poistovjećuje sa svijetom djece, njihovim pogledom na svijet, njihovim načinom izražavanja osjećanja i razmišljanja na putu odrastanja i radoznalog otkrivanja sebe i svijeta oko sebe.
Mara Grbić je radoznali posmatrač svijeta oko sebe, a pjesma je njen način da taj svijet učini bliskim, zanimljivim i dragim „junacima i junakinjama“ u dobu odrastanja, da ih pouči i nauči da je ljubav najvažnije i najljepše osjećanje kojim se ide kroz život, od djetinstva do „odraslog doba“. Zato je za Maru Grbić ljubav izvor pjesme, njena ljepota i smisao, njen razlog da stihuje i rimuje, zato je svaka pjesma - ljubavna pjesma, a njena je zadaća da „ljubavlju grli svijet“ čineći ga boljim i ljepšim.
Ono što najprije pridobije dečiju dušu i što pjesma za djecu mora imati je nježnost, jednostavna dječija, ni malo naivna, mudrost i šaljivost. Bez te nježnosti, mudrosti i šaljivosti nema ni dječije pjesme, a pjesme Mare Grbić su ponajviše šaljive - dakle, Svaštarica jeste knjiga pjesmama za djecu i djeca će je sigurno svojom prepoznati.

Zejćir Hasić

  • Prevodilac: Milica Radojević - ilustartorica
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2022
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 195x230
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Pjesnički prvijenac Mare Grbić Svaštarica, očito je to iz svake pjesme iz ciklusa Svaštarica, preko svake pjesme u ciklusu Smaralice (pogađalice, pitalice) do završne pjesme Pjesma za kraj, je zbirka pjesama namijenjenih dobu kratkih pantalona, suknjica i haljinica i dobu prvih koraka iz svijeta kratkih pantalona, haljinica i suknjica. Takvom je čine svaka tema, svaki motiv, stil i jezik, način na koji se poistovjećuje sa svijetom djece, njihovim pogledom na svijet, njihovim načinom izražavanja osjećanja i razmišljanja na putu odrastanja i radoznalog otkrivanja sebe i svijeta oko sebe. Mara Grbić je radoznali posmatrač svijeta oko sebe, a pjesma je njen način da taj svijet učini bliskim, zanimljivim i dragim „junacima i junakinjama“ u dobu odrastanja, da ih pouči i nauči da je ljubav najvažnije i najljepše osjećanje kojim se ide kroz život, od djetinstva do „odraslog doba“. Zato je za Maru Grbić ljubav izvor pjesme, njena ljepota i smisao, njen razlog da stihuje i rimuje, zato je svaka pjesma - ljubavna pjesma, a njena je zadaća da „ljubavlju grli svijet“ čineći ga boljim i ljepšim. Ono što najprije pridobije dečiju dušu i što pjesma za djecu mora imati je nježnost, jednostavna dječija, ni malo naivna, mudrost i šaljivost. Bez te nježnosti, mudrosti i šaljivosti nema ni dječije pjesme, a pjesme Mare Grbić su ponajviše šaljive - dakle, Svaštarica jeste knjiga pjesmama za djecu i djeca će je sigurno svojom prepoznati. Zejćir Hasić

Dodatne informacije

Izdavač Lijepa riječ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter