Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Svaki je početak nenamjeran

Svaki je početak nenamjeran

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-222-791-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

M5695

Broj strana:

141

Težina:

900 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

22,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Ovo je izrazito erotski roman, koji je napisala i potpisala žena, i koji nam otvoreno i bez okolišanja iznosi svijet žudnje i ostvarenja ženskih užitaka.

…u ovom romanu uranjamo u uredske zahode, u znatiželju jedne žene koja nastoji otresti prašinu pravila kojima su je podučili, malu činovnicu seoskog podrijetla koja je izašla ispod mamine suknje pune savjeta, čije je zabrane prate skoro cijeli život, ali na neki način i uzbuđuju, jer upravo kršenje zabrana u ovom romanu ima posebno snažnu afrodizijačku vrijednost.

Diskurs pripovjedačice katkad neobično poetičan, katkad sirov i dosta šokantan, nije stilski dorađen u nesretnoj priči protagonistice, nego se prirodno stapa s neposrednim govorom, sivim i neprikladnim govorom jednog otuđenog siromaštva koje razmišlja o moralu kastriranih žena, stvarajući zgusnutu, žitku stvarnost, toplu i požudnu, ali istodobno s naznakama tuge i očaja.

Ukratko rečeno, Maria Isabel Moura je pripovjedačica koja se svrstava u red jednoga Sadea, Henrya Millera, Anaïs Nin.

(iz pogovora Urbana Tavaresa Rodriguesa)

  • Prevodilac: Tanja Tarbuk
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2016
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Ovo je izrazito erotski roman, koji je napisala i potpisala žena, i koji nam otvoreno i bez okolišanja iznosi svijet žudnje i ostvarenja ženskih užitaka. …u ovom romanu uranjamo u uredske zahode, u znatiželju jedne žene koja nastoji otresti prašinu pravila kojima su je podučili, malu činovnicu seoskog podrijetla koja je izašla ispod mamine suknje pune savjeta, čije je zabrane prate skoro cijeli život, ali na neki način i uzbuđuju, jer upravo kršenje zabrana u ovom romanu ima posebno snažnu afrodizijačku vrijednost. Diskurs pripovjedačice katkad neobično poetičan, katkad sirov i dosta šokantan, nije stilski dorađen u nesretnoj priči protagonistice, nego se prirodno stapa s neposrednim govorom, sivim i neprikladnim govorom jednog otuđenog siromaštva koje razmišlja o moralu kastriranih žena, stvarajući zgusnutu, žitku stvarnost, toplu i požudnu, ali istodobno s naznakama tuge i očaja. Ukratko rečeno, Maria Isabel Moura je pripovjedačica koja se svrstava u red jednoga Sadea, Henrya Millera, Anaïs Nin. (iz pogovora Urbana Tavaresa Rodriguesa)

Dodatne informacije

Izdavač Jesenski i Turk
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter