Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Svadbena torta

Svadbena torta

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7436-912-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V1542

Broj strana:

240

Težina:

359 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

12,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Svadbena torta stiže na ogromnom poslužavniku koji unose dva konobara. Vidi kako se ta vavilonska kula od puslica sa kremom, sa tradicionalnim parom mladenaca na vrhu, njiše u ritmu njihovih koraka. Pomisli: to sam ja, ja sam taj čovečuljak na vrhu. To sam ja!

Pitam se ko je mogao da izmisli tako idiotsku tortu. Tu grotesknu piramidu posutu srebrnkastim kuglicama od šećera, listovima od beskvasnog tijesta boje pistaćija i ružama od marcipana, taj čudovišni kolač na postolju od grilijaša. I šta zapravo simbolizuje taj par mladenaca na vrhu? Iskušenja koja su zajedno prevazišli? Opasni uspon do sedmog neba? Uobrazilju onih koji misle da će ljubav trajati vječno?

Jedan događaj - vjenčanje u divnoj crkvici daleko od metropolske gužve - i oko njega majstorski ispričano sedam priča, satkanih oko sedam ličnih vizura, sedam intimnih doživljaja jedne iste zbitije. Kako to vjenčanje k srcu prima mala djevojčica, mladina rođaka, kako sveštenik koji mladence sjedinjuje u Bogu, kako ostarela baka djevojke koja se udaje, kako mladoženja... Sedam duševnih reflektora na različite načine osvjetljavaju čin koji bi morao dovjeka da ostane u sjećanju svima koji su mu prisustvovali. Čin koji će svi pamtiti uprkos sjenkama što izranjaju iz duša, bez obzira na to da li su ta krhka, osjetljiva bića ophrvana materijalnim ili uznijeta duhovnim aspektom jedne raspolućene, unezverene, nepostojane stvarnosti koja prijeti da nestane, kao san.

  • Prevodilac: Gordana Breberina
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Svadbena torta stiže na ogromnom poslužavniku koji unose dva konobara. Vidi kako se ta vavilonska kula od puslica sa kremom, sa tradicionalnim parom mladenaca na vrhu, njiše u ritmu njihovih koraka. Pomisli: to sam ja, ja sam taj čovečuljak na vrhu. To sam ja! Pitam se ko je mogao da izmisli tako idiotsku tortu. Tu grotesknu piramidu posutu srebrnkastim kuglicama od šećera, listovima od beskvasnog tijesta boje pistaćija i ružama od marcipana, taj čudovišni kolač na postolju od grilijaša. I šta zapravo simbolizuje taj par mladenaca na vrhu? Iskušenja koja su zajedno prevazišli? Opasni uspon do sedmog neba? Uobrazilju onih koji misle da će ljubav trajati vječno? Jedan događaj - vjenčanje u divnoj crkvici daleko od metropolske gužve - i oko njega majstorski ispričano sedam priča, satkanih oko sedam ličnih vizura, sedam intimnih doživljaja jedne iste zbitije. Kako to vjenčanje k srcu prima mala djevojčica, mladina rođaka, kako sveštenik koji mladence sjedinjuje u Bogu, kako ostarela baka djevojke koja se udaje, kako mladoženja... Sedam duševnih reflektora na različite načine osvjetljavaju čin koji bi morao dovjeka da ostane u sjećanju svima koji su mu prisustvovali. Čin koji će svi pamtiti uprkos sjenkama što izranjaju iz duša, bez obzira na to da li su ta krhka, osjetljiva bića ophrvana materijalnim ili uznijeta duhovnim aspektom jedne raspolućene, unezverene, nepostojane stvarnosti koja prijeti da nestane, kao san.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter