Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Surfing Serbia

Surfing Serbia

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-0927-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V4638

Broj strana:

196

Težina:

323 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

12,60 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Roman o nepoznatoj i magičnoj Srbiji.

Dinamično putovanje jedne bivše novinarke i rokerke na relaciji Beograd–unutrašnjost–Beograd otkriva drugačiju i tajnovitiju Srbiju nego što bi iko mogao da zamisli. Na stranicama ovog romana susreću se Holivud i Kremlj, boršč i halucinogene kobasice, ljuti narodnjaci i dekadentna ruska grupa koja je izumila novi muzički pravac, pomoravski surf.

Glavna junakinja romana Ana sa svojim mladićem Đorđem odlazi iz Beograda na konferenciju u unutrašnjost. Ali njena ljubavna veza je pri kraju, i ona razočarano napušta naučnički kamp. Slijedi avantura za utjehu na kojoj Ana upoznaje jednu nepoznatu, magičnu Srbiju na razmeđi nekoliko civilizacija. Ona postaje igračica neobičnog ruskog surf benda na turneji po jugu zemlje. Sprijateljuje se s pjevačicom, Ljubov, i flertuje s članovima grupe, Aljošom i Olegom, ali i s jednim autentičnim Južnjakom. To joj nameće razna pitanja: da li će naći ljubav i svoje putovanje završiti hepiendom?

Poslije surfovanja na moru i po internetu, ovaj roman uvodi novu kategoriju - surfovanje na kopnu u avanturama jedne ekscentrične Beograđanke. Puna neizvjesnosti i originalnih opisa Srbije, Surfing Serbia definitivno čini Anu Vučković jednom od vodećih mlađih srpskih književnica.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Roman o nepoznatoj i magičnoj Srbiji. Dinamično putovanje jedne bivše novinarke i rokerke na relaciji Beograd–unutrašnjost–Beograd otkriva drugačiju i tajnovitiju Srbiju nego što bi iko mogao da zamisli. Na stranicama ovog romana susreću se Holivud i Kremlj, boršč i halucinogene kobasice, ljuti narodnjaci i dekadentna ruska grupa koja je izumila novi muzički pravac, pomoravski surf. Glavna junakinja romana Ana sa svojim mladićem Đorđem odlazi iz Beograda na konferenciju u unutrašnjost. Ali njena ljubavna veza je pri kraju, i ona razočarano napušta naučnički kamp. Slijedi avantura za utjehu na kojoj Ana upoznaje jednu nepoznatu, magičnu Srbiju na razmeđi nekoliko civilizacija. Ona postaje igračica neobičnog ruskog surf benda na turneji po jugu zemlje. Sprijateljuje se s pjevačicom, Ljubov, i flertuje s članovima grupe, Aljošom i Olegom, ali i s jednim autentičnim Južnjakom. To joj nameće razna pitanja: da li će naći ljubav i svoje putovanje završiti hepiendom? Poslije surfovanja na moru i po internetu, ovaj roman uvodi novu kategoriju - surfovanje na kopnu u avanturama jedne ekscentrične Beograđanke. Puna neizvjesnosti i originalnih opisa Srbije, Surfing Serbia definitivno čini Anu Vučković jednom od vodećih mlađih srpskih književnica.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter