Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

36.040

Facebook slicica

Katalog

Sultan Mehmed el-Fatih

Sultan Mehmed el-Fatih

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

B9807

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B9807

Broj strana:

175

Težina:

404 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

16,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga Sultan Mehmed el-Fatih pravično govori o Mehmed Fatihu, Osvajaču Konstantinije i Potčinitelju Bizantije, o njegovim slavnim precima koji su živjeli sa islamom i preselili na putu uzdizanja Allahove riječi. Ona nudi čitaocu biografiju Osmana I, Orhana, Murata I, Bajazida I, Mehmeda Čelebije, Murata II i Mehmeda Fatiha, tretirajući njihove osobine, pravac koji su slijedili, kako su u skladu sa Allahovim zakonima gradili državu postepeno i ustrajno, na koji način su obezbjeđivali uslove za jačanje i materijalno i duhovno u tome ustrajali, periode kroz koje je prolazila država, kao i kako je osvajanje Konstantinije bilo rezultat kumulativnog truda učenjaka, pravnika, predvodnika i vojske u cijelom toku vremena, kroz stoljeća. Ova knjiga čitaoca upoznaje sa time da je osmansko buđenje u periodu sultana Mehmeda Fatiha obuhvatalo sva polja – polja nauke, politike, privrede, medija i ratovanja.

Knjiga Sultan Mehmed el-Fatih navodi čitaoca da razmisli o nekim Allahovim zakonima koji se odnose na zajednice, narode i izgradnju država. Ona uka- zuje na utjecaj primjene Allahovog vjerozakona u Osmanskoj državi za vrijeme sultana Mehmeda Fatiha i poziva čitaoca da s dubokim razmišljanjem pristupu Allahovoj Knjizi i sunnetu Allahovog poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, kako bi razumio preporod naroda i izgradnju država i na taj način stekao temeljnu spoznaju o utjecaju Allahovih zakona na čovjeka, univerzum i sve postojeće.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2022
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga Sultan Mehmed el-Fatih pravično govori o Mehmed Fatihu, Osvajaču Konstantinije i Potčinitelju Bizantije, o njegovim slavnim precima koji su živjeli sa islamom i preselili na putu uzdizanja Allahove riječi. Ona nudi čitaocu biografiju Osmana I, Orhana, Murata I, Bajazida I, Mehmeda Čelebije, Murata II i Mehmeda Fatiha, tretirajući njihove osobine, pravac koji su slijedili, kako su u skladu sa Allahovim zakonima gradili državu postepeno i ustrajno, na koji način su obezbjeđivali uslove za jačanje i materijalno i duhovno u tome ustrajali, periode kroz koje je prolazila država, kao i kako je osvajanje Konstantinije bilo rezultat kumulativnog truda učenjaka, pravnika, predvodnika i vojske u cijelom toku vremena, kroz stoljeća. Ova knjiga čitaoca upoznaje sa time da je osmansko buđenje u periodu sultana Mehmeda Fatiha obuhvatalo sva polja – polja nauke, politike, privrede, medija i ratovanja. Knjiga Sultan Mehmed el-Fatih navodi čitaoca da razmisli o nekim Allahovim zakonima koji se odnose na zajednice, narode i izgradnju država. Ona uka- zuje na utjecaj primjene Allahovog vjerozakona u Osmanskoj državi za vrijeme sultana Mehmeda Fatiha i poziva čitaoca da s dubokim razmišljanjem pristupu Allahovoj Knjizi i sunnetu Allahovog poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, kako bi razumio preporod naroda i izgradnju država i na taj način stekao temeljnu spoznaju o utjecaju Allahovih zakona na čovjeka, univerzum i sve postojeće.

Dodatne informacije

Izdavač Ilum
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter