Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Sukob pogleda na svet

Sukob pogleda na svet

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-1312-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V5372

Broj strana:

425

Težina:

400 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Uzbudljiva, detaljna rasprava o tome kako duhovni i naučni pristup shvatanju stvarnosti često dolaze u konflikt.

Dva uspješna pisca, od kojih je jedan riječiti zagovornik duhovnosti, a drugi uvaženi naučnik, prvi put su se sreli za vrijeme televizijske debate o budućnosti Boga održanoj na Kalifornijskom tehnološkom institutu. Ova izvanredna knjiga je posljedica tog slučajnog susreta, kao i žustrog, ali i dostojanstvenog sukoba pogleda na svijet koji je uslijedio dok se, s druge strane, istovremeno razvijalo njihovo prijateljstvo.

U Sukobu pogleda na svijet Čopra i Mlodinov raspravljaju o svemiru, evoluciji i životu, ljudskom mozgu te Bogu, a dotiču se i ključnih pitanja koja određuju ljudsko iskustvo.

Kako je nastao svemir? Kakva je priroda vremena? Šta je život?
Da li je Darvin pogriješio? Šta nas čini ljudima? Kakva je veza između uma i mozga? Da li je Bog iluzija?

Ova neobična knjiga će jednako oduševiti čitaoce orijentisane prema nauci, one koje interesuje duhovnost, kao i svakoga ko se ikad zapitao: Šta znači to što sam živ?

Mi fizičari se bavimo zapažanjima o fizičkom univerzumu i matematičkim teorijama koje ga objašnjavaju. Ostali traže prosvećenje tako što se usredsređuju na subjektivno iskustvo. Ta dva pristupa se susreću u ovoj knjizi - među njima često sjevaju varnice, povremeno dijele isto mišljenje a pritom su uvijek zabavni i donose prosvjetljenje. Džej Marks, izvršni direktor Laboratorije LIGO, Kalifornijski tehnički institut

  • Prevodilac: Stela Spasić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Uzbudljiva, detaljna rasprava o tome kako duhovni i naučni pristup shvatanju stvarnosti često dolaze u konflikt. Dva uspješna pisca, od kojih je jedan riječiti zagovornik duhovnosti, a drugi uvaženi naučnik, prvi put su se sreli za vrijeme televizijske debate o budućnosti Boga održanoj na Kalifornijskom tehnološkom institutu. Ova izvanredna knjiga je posljedica tog slučajnog susreta, kao i žustrog, ali i dostojanstvenog sukoba pogleda na svijet koji je uslijedio dok se, s druge strane, istovremeno razvijalo njihovo prijateljstvo. U Sukobu pogleda na svijet Čopra i Mlodinov raspravljaju o svemiru, evoluciji i životu, ljudskom mozgu te Bogu, a dotiču se i ključnih pitanja koja određuju ljudsko iskustvo. Kako je nastao svemir? Kakva je priroda vremena? Šta je život? Da li je Darvin pogriješio? Šta nas čini ljudima? Kakva je veza između uma i mozga? Da li je Bog iluzija? Ova neobična knjiga će jednako oduševiti čitaoce orijentisane prema nauci, one koje interesuje duhovnost, kao i svakoga ko se ikad zapitao: Šta znači to što sam živ? Mi fizičari se bavimo zapažanjima o fizičkom univerzumu i matematičkim teorijama koje ga objašnjavaju. Ostali traže prosvećenje tako što se usredsređuju na subjektivno iskustvo. Ta dva pristupa se susreću u ovoj knjizi - među njima često sjevaju varnice, povremeno dijele isto mišljenje a pritom su uvijek zabavni i donose prosvjetljenje. Džej Marks, izvršni direktor Laboratorije LIGO, Kalifornijski tehnički institut

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter