Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Suada - priča o vatri i svijetu

Suada - priča o vatri i svijetu

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Heinz Jussen


ISBN:

3-936910-68-5

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

K1628

Broj strana:

70

Težina:

305 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

23,40 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Kroz priču nas vodi Heinzov mitološki čuvar ležišta soli Tuz Ur, koji je dozvolio dobrim ljudima da na tom ležištu sagrade grad Tuzlu. Ono što zadivljuje jest Heinzovo poznavanje stvarnog stanja u BiH: ko je žrtva, a ko agresor, i što u iznošenju činjenica, na jedan fin način, bez pretjerivanja, gradi svoju priču.

Ova priča počinje od dječaka Sandrosa, te priče o ženi koja voli, priče u kojoj Zorica doživljava sreću zaruka sa Vladom, ali i tragediju njegove pogibije. Već u ovoj priči susrećemo Suadu, u čijem liku se manifestuje cijela tragedija ovih stravičnih događaja. U daljim naslovima: Šakal, Trgovac, Profesor, Dijete, Ludak i Pjesnik, autor polako ispreda priču o Suadi - Bošnjakinji i Darku - Srbinu, koja se kreće od iskrene ljubavi do zaluđenosti Darka velikosrpstvom, čime mu ljubav prelazi u mržnju i konačno u zločin koji čini momentom ispaljenja granate tog kobnog 25.maja, od koje je poginuo 71 građanin Tuzle na Kapiji.

Knjiga je urađena dvojeznično, sa jedne strane je knjiga na bosanskom jeziku a sa druge strane knjiga na njemačkom jeziku.

  • Originalni naziv: Suada- Eine Geschichte...
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2005
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Kroz priču nas vodi Heinzov mitološki čuvar ležišta soli Tuz Ur, koji je dozvolio dobrim ljudima da na tom ležištu sagrade grad Tuzlu. Ono što zadivljuje jest Heinzovo poznavanje stvarnog stanja u BiH: ko je žrtva, a ko agresor, i što u iznošenju činjenica, na jedan fin način, bez pretjerivanja, gradi svoju priču. Ova priča počinje od dječaka Sandrosa, te priče o ženi koja voli, priče u kojoj Zorica doživljava sreću zaruka sa Vladom, ali i tragediju njegove pogibije. Već u ovoj priči susrećemo Suadu, u čijem liku se manifestuje cijela tragedija ovih stravičnih događaja. U daljim naslovima: Šakal, Trgovac, Profesor, Dijete, Ludak i Pjesnik, autor polako ispreda priču o Suadi - Bošnjakinji i Darku - Srbinu, koja se kreće od iskrene ljubavi do zaluđenosti Darka velikosrpstvom, čime mu ljubav prelazi u mržnju i konačno u zločin koji čini momentom ispaljenja granate tog kobnog 25.maja, od koje je poginuo 71 građanin Tuzle na Kapiji. Knjiga je urađena dvojeznično, sa jedne strane je knjiga na bosanskom jeziku a sa druge strane knjiga na njemačkom jeziku.

Dodatne informacije

Izdavač Bosanska riječ Tuzla
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter