Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Studije o hrvatskoj drami

Studije o hrvatskoj drami

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

953-150-527-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V4080

Broj strana:

266

Težina:

382 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

6,10 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Prva u nizu ovih studija bavi se različitim analizama teksta pasionske drame Mukas kraja 17. ili početka 18. stoljeća autora Franića Vodarića. Pomoću tih analiza autor dolazi do virtualne scenske slike spomenute drame.

U drugoj raspravi, na primjeru začaranoga otoka u Palmotićevoj Armidi, obrađuje se fenomen meraviglie, tj. Očaravajuće, fantastične i nevjerojatne preobrazbe izoliranoga i začaranoga otoka koji se iz locus horridus pretvara u locus amoenus. Naglasak je pritom na Palmotićevu transferu meraviglie iz određenih pjevanja Tassova epa Oslobođeni Jeruzalem u specifično kazališno sredstvo.

Drugi blok rasprava bavi se razmišljanjima o hrvatskom kazalištu i drami od Dubrovnika na razmeđu 18. i 19.stoljeća pa sve do hrvatske kazališne poetike u europskome kontekstu do Šenoina doba. U trećem bloku svaka od rasprava posvećena je jednomu hrvatskom dramatičaru.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 1999
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 120×180
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Prva u nizu ovih studija bavi se različitim analizama teksta pasionske drame Mukas kraja 17. ili početka 18. stoljeća autora Franića Vodarića. Pomoću tih analiza autor dolazi do virtualne scenske slike spomenute drame. U drugoj raspravi, na primjeru začaranoga otoka u Palmotićevoj Armidi, obrađuje se fenomen meraviglie, tj. Očaravajuće, fantastične i nevjerojatne preobrazbe izoliranoga i začaranoga otoka koji se iz locus horridus pretvara u locus amoenus. Naglasak je pritom na Palmotićevu transferu meraviglie iz određenih pjevanja Tassova epa Oslobođeni Jeruzalem u specifično kazališno sredstvo. Drugi blok rasprava bavi se razmišljanjima o hrvatskom kazalištu i drami od Dubrovnika na razmeđu 18. i 19.stoljeća pa sve do hrvatske kazališne poetike u europskome kontekstu do Šenoina doba. U trećem bloku svaka od rasprava posvećena je jednomu hrvatskom dramatičaru.

Dodatne informacije

Izdavač Matica hrvatska
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter