Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Studengora

Studengora

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

953220363X

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K9660

Broj strana:

351

Težina:

453 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

6,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Roman po kojem je snimljen film Studengora u režiji Anthonyja Minghelle, s Nicole Kidman, Renee Zellweger i Judeom Lawom u glavnim ulogama.
Studengora je 1997. godine donijela Charlesu Frazieru prestižnu Američku književnu nagradu (American Book Award) za najbolji roman godine.
Odiseja tek oporavljenog vojnika Inmana, koji je dezertirao za vrijeme američkoga Građanskog rata da bi se vratio kući, isprepletena je sa sudbinom gradske djevojke Ade koja nakon smrti oca pokušava preživjeti na maloj farmi u zabiti Sjeverne Karoline. Nakon četiri godine ratovanja sve što Inman želi je vidjeti djevojku koju je ostavio i ponovno ugledati obronke rodne Studengore. Veličanstvena lirska oda ljudskoj ustrajnosti, nepokolebljivoj vjeri i beskrajnoj ljepoti prirode, ponekad nježne a ponekad surove, inspirirana je istinitom pričom prapradjeda Charlesa Fraziera. Kad je riječ o izboru lijepe književnosti Zlatko Crnković dosljedno pokazuje istančan ukus, a predstavljanje Studengore, prvog romana američkog pisca Charlesa Fraziera u hrvatskom prijevodu Damira Biličića i uz ilustraciju Nenada Martića, još je jedan dokaz dobre procjene najboljeg hrvatskog urednika.

  • Originalni naziv: COLD MOUNTAIN
  • Prevodilac: Damir Biličić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2005
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x204
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Roman po kojem je snimljen film Studengora u režiji Anthonyja Minghelle, s Nicole Kidman, Renee Zellweger i Judeom Lawom u glavnim ulogama. Studengora je 1997. godine donijela Charlesu Frazieru prestižnu Američku književnu nagradu (American Book Award) za najbolji roman godine. Odiseja tek oporavljenog vojnika Inmana, koji je dezertirao za vrijeme američkoga Građanskog rata da bi se vratio kući, isprepletena je sa sudbinom gradske djevojke Ade koja nakon smrti oca pokušava preživjeti na maloj farmi u zabiti Sjeverne Karoline. Nakon četiri godine ratovanja sve što Inman želi je vidjeti djevojku koju je ostavio i ponovno ugledati obronke rodne Studengore. Veličanstvena lirska oda ljudskoj ustrajnosti, nepokolebljivoj vjeri i beskrajnoj ljepoti prirode, ponekad nježne a ponekad surove, inspirirana je istinitom pričom prapradjeda Charlesa Fraziera. Kad je riječ o izboru lijepe književnosti Zlatko Crnković dosljedno pokazuje istančan ukus, a predstavljanje Studengore, prvog romana američkog pisca Charlesa Fraziera u hrvatskom prijevodu Damira Biličića i uz ilustraciju Nenada Martića, još je jedan dokaz dobre procjene najboljeg hrvatskog urednika.

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter