Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Vedska matematika

Vedska matematika

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Pradeep Kumar


ISBN:

978-953-7907-27-3

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B3766

Broj strana:

156

Težina:

339 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

29,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Ova knjiga prikazuje metode brzog izračuna i to počevši od množenja. Prikazane su tehnike množenja napamet, zatim opisana je tehnika dijeljenja, kvadriranja, kubiranja, korjenovanja i simultane jednadžbe. Primjenom vedskog sustava omogućene su razne inovacije jer je vedska matematika mnogo sistematičnija od klasičnih matematičkih metoda, ali sistem nije strogo određen pa ga svatko može prilagoditi sebi. Vedska matematika je pradavni matematički sustav koji potiče iz drevnih indijskih spisa pod nazivom Vede koje datiraju iz vremena preko pet tisuća godina u prošlost.

Riječ Veda znači na sanskrtu znači znanje. Zanimljivo je svakako da ovo znanje matematike potiče iz davne povijesti,a nikako se ne uklapa u službenu povijesnu sliku kako je čovjek tada živio u špiljama i lovio jadne životinje kamenim oružjem već je jasno ostavljen trag o postojanju visoko razvijene civilizacije u davnoj prošlosti. Područje primjene je doista široko te omogućuje jednostavan izračun kako jednostavnih tako i složenih matematičkih operacija bez olovke i papira. Pomoću vedskog sistema problem sa velikim sumama se rješava trenutno jer je vedska matematika mnogo sistematičnija od klasičnih matematičkih metoda.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Ova knjiga prikazuje metode brzog izračuna i to počevši od množenja. Prikazane su tehnike množenja napamet, zatim opisana je tehnika dijeljenja, kvadriranja, kubiranja, korjenovanja i simultane jednadžbe. Primjenom vedskog sustava omogućene su razne inovacije jer je vedska matematika mnogo sistematičnija od klasičnih matematičkih metoda, ali sistem nije strogo određen pa ga svatko može prilagoditi sebi. Vedska matematika je pradavni matematički sustav koji potiče iz drevnih indijskih spisa pod nazivom Vede koje datiraju iz vremena preko pet tisuća godina u prošlost. Riječ Veda znači na sanskrtu znači znanje. Zanimljivo je svakako da ovo znanje matematike potiče iz davne povijesti,a nikako se ne uklapa u službenu povijesnu sliku kako je čovjek tada živio u špiljama i lovio jadne životinje kamenim oružjem već je jasno ostavljen trag o postojanju visoko razvijene civilizacije u davnoj prošlosti. Područje primjene je doista široko te omogućuje jednostavan izračun kako jednostavnih tako i složenih matematičkih operacija bez olovke i papira. Pomoću vedskog sistema problem sa velikim sumama se rješava trenutno jer je vedska matematika mnogo sistematičnija od klasičnih matematičkih metoda.

Dodatne informacije

Izdavač Harša
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter