Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Unapređenje mentalnog zdravlja mladih bez roditeljskog staranja

Unapređenje mentalnog zdravlja mladih bez roditeljskog staranja

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9789926856304

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B3854

Broj strana:

163

Težina:

270 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

30,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

U početnom dijelu knjige obrađena je tema domskog smještaja sa aspekta pedagoško-psiholoških specifičnosti. Pored niza naučno-istraživačkih članaka o nedostacima i razvojnim rizicima doma kao institucionalnog oblika staranja, ovakav smještaj je još uvijek realnost. Kroz cijeli tekst se izbjegava patologizacija djece i mladih bez roditeljskog staranja i sagledavaju se mogućnosti optimalnog razvoja ličnosti u datim okolnostima. U knjizi je istaknut značaj interdisciplinarne saradnje u funkciji dobrobiti mladih. Posebno poglavlje je posvećeno ulozi psihologa i psihologije u zaštiti i unapređenju mentalnog zdravlja. Posljednje poglavlje obuhvata sadržaj o mogućnostima psihološkog tretmana mladih, primjenom metoda psihodrame i sociodrame, što se pokazalo naročito učinkovitim u različitim oblicima grupnog rada. Ukazano je na mogućnost i značaj razvoja empatije i altruizma u toku psihoterapijskog tretmana.

U prilozima na kraju knjige izdvojena je uloga psihologa u domu, što će biti od koristi studentima psihologije koji se opredijele za rad sa djecom i mladima bez roditeljskog staranja. Pored stručnjaka iz oblasti mentalnog zdravlja i odgajatelja, sadržaj ove knjige može poslužiti i skrbnicima te potencijalnim posvojiteljima.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2021
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

U početnom dijelu knjige obrađena je tema domskog smještaja sa aspekta pedagoško-psiholoških specifičnosti. Pored niza naučno-istraživačkih članaka o nedostacima i razvojnim rizicima doma kao institucionalnog oblika staranja, ovakav smještaj je još uvijek realnost. Kroz cijeli tekst se izbjegava patologizacija djece i mladih bez roditeljskog staranja i sagledavaju se mogućnosti optimalnog razvoja ličnosti u datim okolnostima. U knjizi je istaknut značaj interdisciplinarne saradnje u funkciji dobrobiti mladih. Posebno poglavlje je posvećeno ulozi psihologa i psihologije u zaštiti i unapređenju mentalnog zdravlja. Posljednje poglavlje obuhvata sadržaj o mogućnostima psihološkog tretmana mladih, primjenom metoda psihodrame i sociodrame, što se pokazalo naročito učinkovitim u različitim oblicima grupnog rada. Ukazano je na mogućnost i značaj razvoja empatije i altruizma u toku psihoterapijskog tretmana. U prilozima na kraju knjige izdvojena je uloga psihologa u domu, što će biti od koristi studentima psihologije koji se opredijele za rad sa djecom i mladima bez roditeljskog staranja. Pored stručnjaka iz oblasti mentalnog zdravlja i odgajatelja, sadržaj ove knjige može poslužiti i skrbnicima te potencijalnim posvojiteljima.

Dodatne informacije

Izdavač Centar za psihološku podršku Sensus
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Knjige koje bi vas mogle zanimati:

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter