Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Ugovori u oblasti građevinarstva

Ugovori u oblasti građevinarstva

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

601025

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V1715

Broj strana:

588

Težina:

1185 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

40,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Ugovor o građenju je osnovni ugovor u ovoj oblasti i on se može označiti rodonačelnikom grupacije građevinskih ugovora u užem smislu, koji za predmet imaju čiste građevinske radove.

Ugovor o građenju je stožer (kamen temeljac) i ove knjige. Njemu autor posvećuje najveću pažnju, kroz obradu svih relevantnih segmenata koji prate sagledavanje cjeline jednog ugovora (bitni elementi, karakteristike, prava i obaveze ugovornika, forma, specifičnosti, pravna priroda, dejstvo, sankcije za neizvršenje ugovora, promjenjene okolnosti itd.).

Odmah po izlaganju osnovnog ugovora o građenju, autor se u kratkim crtama osvrće na problematiku građevinskog zemljišta, na aktuelnu oblast legalizacije bespravno izgrađenih objekata i na veoma interesantan institut građenja na tuđem zemljištu, budući da su sve te pravne jedinice u tijesnoj vezi sa građevinarstvom i ugovorom o građenju.

Ugovor o građenju je stožer ne samo legislative ove knjige, već i judikature. Najobimnija sudska praksa prati upravo ovaj osnovni oblik ugovora u oblasti građevinarstva.

  • Izdanje: 0
  • Godina: 2007
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 210x150
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Ugovor o građenju je osnovni ugovor u ovoj oblasti i on se može označiti rodonačelnikom grupacije građevinskih ugovora u užem smislu, koji za predmet imaju čiste građevinske radove. Ugovor o građenju je stožer (kamen temeljac) i ove knjige. Njemu autor posvećuje najveću pažnju, kroz obradu svih relevantnih segmenata koji prate sagledavanje cjeline jednog ugovora (bitni elementi, karakteristike, prava i obaveze ugovornika, forma, specifičnosti, pravna priroda, dejstvo, sankcije za neizvršenje ugovora, promjenjene okolnosti itd.). Odmah po izlaganju osnovnog ugovora o građenju, autor se u kratkim crtama osvrće na problematiku građevinskog zemljišta, na aktuelnu oblast legalizacije bespravno izgrađenih objekata i na veoma interesantan institut građenja na tuđem zemljištu, budući da su sve te pravne jedinice u tijesnoj vezi sa građevinarstvom i ugovorom o građenju. Ugovor o građenju je stožer ne samo legislative ove knjige, već i judikature. Najobimnija sudska praksa prati upravo ovaj osnovni oblik ugovora u oblasti građevinarstva.

Dodatne informacije

Izdavač Građevinska knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter