Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Stiven Hoking - Povest o prijateljstvu i fizici

Stiven Hoking - Povest o prijateljstvu i fizici

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-10-04189-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B8590

Broj strana:

236

Težina:

350 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

21,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Kakav je Stiven Hoking zaista bio? Kako se nosio sa svojom bolešću i kako je njegova invalidnost uticala na njegovo razmišljanje? Čime se odlikovao njegov pristup životu i radu? Šta ga je inspirisalo i kako su nastajale njegove ideje? Koja su njegova glavna naučna dostignuća i kako se uklapaju u ukupnu celinu fizike? Šta zapravo rade teorijski fizičari, kako to rade – i zbog čega?

Stiven Hoking, jedan od najuticajnijih fizičara našeg vremena, dotakao je živote miliona. Prizvavši u sećanje vreme od skoro dve decenije koje je proveo kao Hokingov saradnik i prijatelj, Leonard Mlodinov na jedinstven i duboko ličan način portretiše ovog kompleksnog čoveka. Upoznajemo Hokinga kao genija, koji upreže svoj um kako bi otkrio misterije univerzuma – na kraju formuliše revolucionarnu teoriju crnih rupa, koja iznova pokreće kosmologiju kao disciplinu, te utire put fizičarima za istraživanje porekla univerzuma na potpuno nove načine. Upoznajemo Hokinga kao kolegu i kao čoveka kome bolest dozvoljava sa komunicira sa samo šest reči u minuti, ali koji ulaže napore da svoje razgovore oboji humorom. Naposletku, upoznajemo Hokinga kao prijatelja, koji signale može da prenese mrštenjem, osmehom, ili čak podignutom obrvom.

  • Originalni naziv: Stephen Hawking
  • Prevodilac: Zvezdana Šelmić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2022
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Kakav je Stiven Hoking zaista bio? Kako se nosio sa svojom bolešću i kako je njegova invalidnost uticala na njegovo razmišljanje? Čime se odlikovao njegov pristup životu i radu? Šta ga je inspirisalo i kako su nastajale njegove ideje? Koja su njegova glavna naučna dostignuća i kako se uklapaju u ukupnu celinu fizike? Šta zapravo rade teorijski fizičari, kako to rade – i zbog čega? Stiven Hoking, jedan od najuticajnijih fizičara našeg vremena, dotakao je živote miliona. Prizvavši u sećanje vreme od skoro dve decenije koje je proveo kao Hokingov saradnik i prijatelj, Leonard Mlodinov na jedinstven i duboko ličan način portretiše ovog kompleksnog čoveka. Upoznajemo Hokinga kao genija, koji upreže svoj um kako bi otkrio misterije univerzuma – na kraju formuliše revolucionarnu teoriju crnih rupa, koja iznova pokreće kosmologiju kao disciplinu, te utire put fizičarima za istraživanje porekla univerzuma na potpuno nove načine. Upoznajemo Hokinga kao kolegu i kao čoveka kome bolest dozvoljava sa komunicira sa samo šest reči u minuti, ali koji ulaže napore da svoje razgovore oboji humorom. Naposletku, upoznajemo Hokinga kao prijatelja, koji signale može da prenese mrštenjem, osmehom, ili čak podignutom obrvom.

Dodatne informacije

Izdavač Vulkan izdavaštvo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter