Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Nastanci

Nastanci

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-7436-351-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

N0272

Broj strana:

317

Težina:

450 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

U Nastancima se razmatraju vrtoglavi novi uvidi kosmičkih nauka u tajne formiranja i razvoja vasione – galaksija i galaktičkih jata, zvijezda, planeta koje kruže oko njih i raznih oblika života. U ovoj jedinstvenoj knjizi prevaljujemo put od prve tri sekunde postojanja kosmosa preko tri milijarde godina života na Zemlji, do savremenog traganja za životom na drugim planetama. Temeljeći se na interdisciplinarnom prožimanju geologije, biologije i astrofizike, Nastanci predočavaju bezmalo svakodnevno obogaćivanje naših znanja o vasioni, u rasponu od tamne energije, preko života na Marsu, do najdubljih tajni prostora i vremena. Izlažući složenu nauku jasnim i razumljivim riječima, koautori ovog djela, Nil de Gras Tajson i Donald Goldsmit, vode nas na zanosno putovanje kosmosom i otkrivaju nam zašto je bilo neizbežno da i mi konačno nastanemo u njemu.

Knjiga prema kojoj je televizijska kompanija PBS Nova snimila izvanrednu četvoroepizodnu seriju! Uistinu prosvjetljujući pohod kroz niz kosmičkih početaka – od Velikog praska do samog života.

  • Prevodilac: Zoran Živković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2005
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

U Nastancima se razmatraju vrtoglavi novi uvidi kosmičkih nauka u tajne formiranja i razvoja vasione – galaksija i galaktičkih jata, zvijezda, planeta koje kruže oko njih i raznih oblika života. U ovoj jedinstvenoj knjizi prevaljujemo put od prve tri sekunde postojanja kosmosa preko tri milijarde godina života na Zemlji, do savremenog traganja za životom na drugim planetama. Temeljeći se na interdisciplinarnom prožimanju geologije, biologije i astrofizike, Nastanci predočavaju bezmalo svakodnevno obogaćivanje naših znanja o vasioni, u rasponu od tamne energije, preko života na Marsu, do najdubljih tajni prostora i vremena. Izlažući složenu nauku jasnim i razumljivim riječima, koautori ovog djela, Nil de Gras Tajson i Donald Goldsmit, vode nas na zanosno putovanje kosmosom i otkrivaju nam zašto je bilo neizbežno da i mi konačno nastanemo u njemu. Knjiga prema kojoj je televizijska kompanija PBS Nova snimila izvanrednu četvoroepizodnu seriju! Uistinu prosvjetljujući pohod kroz niz kosmičkih početaka – od Velikog praska do samog života.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter