Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Moja teorija o specijalnoj i opštoj teoriji relativiteta

Moja teorija o specijalnoj i opštoj teoriji relativiteta

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-86003-36-2

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K4482

Broj strana:

155

Težina:

400 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

16,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Ova knjiga je pokušaj Alberta Ajnštajna da običnim ljudima objasni ili makar približi, njegovu teoriju relativiteta. Svi koji su je pročitali slažu se u jednom; knjiga je jasna i lako razumljiva. Možda se fizičari ne slažu sa samom teorijom, možda su u stanju da je ospore, ali niko ne može da kaže da ona nije došla u pravom trenutku, sa pravom namjerom i iz najboljeg i najkompetentnijeg pera.

Dok čitamo ovu knjigu, kroz primjere koje nam sam Ajnštajn daje, polako postajemo svjesni načina na koji je on razmišljao, koje pojave su ga vodile a koje ometale u stvaranju same teorije. Iz čistog teorijskog znanja do kojeg je došao, genijalno je davao uputstva astrofizičarima kakav eksperiment treba da izvrše i do kojih rezultata će doći. Nekoliko godina kasnije oni su eksperiment uradili i potvrdili njegove tvrdnje u vezi svetlosti i gravitacije.

Ne propustite priliku da shvatite teoriju relativiteta sa lakoćom, teoriju koja je obilježila čitav 20. vijek i bez koje se ni danas ne moze obaviti nijedno ozbiljno astronomsko proračunavanje.

  • Prevodilac: Siniša Vlaisavljević
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Ova knjiga je pokušaj Alberta Ajnštajna da običnim ljudima objasni ili makar približi, njegovu teoriju relativiteta. Svi koji su je pročitali slažu se u jednom; knjiga je jasna i lako razumljiva. Možda se fizičari ne slažu sa samom teorijom, možda su u stanju da je ospore, ali niko ne može da kaže da ona nije došla u pravom trenutku, sa pravom namjerom i iz najboljeg i najkompetentnijeg pera. Dok čitamo ovu knjigu, kroz primjere koje nam sam Ajnštajn daje, polako postajemo svjesni načina na koji je on razmišljao, koje pojave su ga vodile a koje ometale u stvaranju same teorije. Iz čistog teorijskog znanja do kojeg je došao, genijalno je davao uputstva astrofizičarima kakav eksperiment treba da izvrše i do kojih rezultata će doći. Nekoliko godina kasnije oni su eksperiment uradili i potvrdili njegove tvrdnje u vezi svetlosti i gravitacije. Ne propustite priliku da shvatite teoriju relativiteta sa lakoćom, teoriju koja je obilježila čitav 20. vijek i bez koje se ni danas ne moze obaviti nijedno ozbiljno astronomsko proračunavanje.

Dodatne informacije

Izdavač Sezam Book
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter