Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Tomasova matematička biblija

Tomasova matematička biblija

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-395-0530-1

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V1742

Broj strana:

1296

Težina:

2920 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

187,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Ovo osavremenjeno izdanje jedne od najznačajnijih matematičkih knjiga sada je dostupno i na našem jeziku.

Knjiga se bitno razlikuje od standardno pisanih udžbenika matematike kod nas koji različite matematičke modele tretiraju apstraktno, ne pokušavajući da nađu vezu između matematike i tehničkih nauka. Jasan i razumljiv tekst propraćen izvanrednim slikama i primjerima, omogućava lakše shvatanje i rješavanje matematičkih problema i učenje metoda koje olakšavaju rješavanje istih, prvo kroz vježbanja data u knjizi, a potom u praksi. (iz preporuke dr Mire Petronijević)

Osnovni pojmovi; Granice i kontinuitet; Diferenciranje; Primjena; Integracija; Primjena određenih integrala; Transcendentalne funkcije; Tehnike integracije; Dalja primjena integracije; Konusni presjeci i polarne koordinate; Beskonačne sekvencije i nizovi; Vektori i geometrija prostora; Vrijednosti funkcija dobijene pomoću vektora i kretanje u prostoru; Parcijalni izvodi; Višestruki integrali; Integracija u vektorskim poljima.

  • Izdanje: 0
  • Godina: 2007
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 210x297
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Ovo osavremenjeno izdanje jedne od najznačajnijih matematičkih knjiga sada je dostupno i na našem jeziku. Knjiga se bitno razlikuje od standardno pisanih udžbenika matematike kod nas koji različite matematičke modele tretiraju apstraktno, ne pokušavajući da nađu vezu između matematike i tehničkih nauka. Jasan i razumljiv tekst propraćen izvanrednim slikama i primjerima, omogućava lakše shvatanje i rješavanje matematičkih problema i učenje metoda koje olakšavaju rješavanje istih, prvo kroz vježbanja data u knjizi, a potom u praksi. (iz preporuke dr Mire Petronijević) Osnovni pojmovi; Granice i kontinuitet; Diferenciranje; Primjena; Integracija; Primjena određenih integrala; Transcendentalne funkcije; Tehnike integracije; Dalja primjena integracije; Konusni presjeci i polarne koordinate; Beskonačne sekvencije i nizovi; Vektori i geometrija prostora; Vrijednosti funkcija dobijene pomoću vektora i kretanje u prostoru; Parcijalni izvodi; Višestruki integrali; Integracija u vektorskim poljima.

Dodatne informacije

Izdavač Građevinska knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter