Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Kroz vasionu i vekove

Kroz vasionu i vekove

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-7346-232-0

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M0169

Broj strana:

426

Težina:

540 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Ova Milankovićeva studija predstavlja i izuzetnu epistolarnu i putopisnu prozu, koja plijeni bogatstvom ideja, lakim stilom, ljepotom kazivanja i staje u red bestselera poput Kratke povijesti vremena Stivena Hokinga, Kosmosa Karla Sagana, Istorije vaseljene nobelovca Liona Ledermana ili Snova o konačnoj teoriji nobelovca Stivena Vajnberga.

Tokom posljednje decenije XX vijeka, Milutin Milanković je veličan u Evropi, Rusiji i Americi, kao autor veličanstvene astronomske i matematičke teorije klimatskih pojava, kao izumitelj najtačnijeg istorijskog kalendara koji je u svijetu do danas sačinjen, i kao autor projekta Apsolutne zidanice - najveće moguće građevine koja se na našoj planeti moze podići.

Za milion godina unazad, Milanković je matematički izračunao da postoje ciklične promjene u osunčavanju Zemlje i da one dovode do stalnih promjena globalne klime - ritmičkog nadiranja i povlačenja lednika u Sjevernoj Americi i Evropi. Milankovićevo otkriće svjetska nauka stavlja u rang Kopernikove heliocentrične teorije, Keplerovih zakona i Njutnovog zakona gravitacije, jer je pokazao da se osunčavanje zemlje i drugih planeta može matematicki izračunati zato što je višestruko zakonito uslovljeno.
Kroz vasionu i vekove je naučna istorija pisana tako da se kroz nju uzbudjivo i lijepo može putovati, a pored talenta za naučna otkrića, Milutin Milanković je očito imao i izrazit pripovjedački dar, u duhu one stare ruske poslovice da jedan dar nikad ne ide sam.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2002
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 2002
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Ova Milankovićeva studija predstavlja i izuzetnu epistolarnu i putopisnu prozu, koja plijeni bogatstvom ideja, lakim stilom, ljepotom kazivanja i staje u red bestselera poput Kratke povijesti vremena Stivena Hokinga, Kosmosa Karla Sagana, Istorije vaseljene nobelovca Liona Ledermana ili Snova o konačnoj teoriji nobelovca Stivena Vajnberga. Tokom posljednje decenije XX vijeka, Milutin Milanković je veličan u Evropi, Rusiji i Americi, kao autor veličanstvene astronomske i matematičke teorije klimatskih pojava, kao izumitelj najtačnijeg istorijskog kalendara koji je u svijetu do danas sačinjen, i kao autor projekta Apsolutne zidanice - najveće moguće građevine koja se na našoj planeti moze podići. Za milion godina unazad, Milanković je matematički izračunao da postoje ciklične promjene u osunčavanju Zemlje i da one dovode do stalnih promjena globalne klime - ritmičkog nadiranja i povlačenja lednika u Sjevernoj Americi i Evropi. Milankovićevo otkriće svjetska nauka stavlja u rang Kopernikove heliocentrične teorije, Keplerovih zakona i Njutnovog zakona gravitacije, jer je pokazao da se osunčavanje zemlje i drugih planeta može matematicki izračunati zato što je višestruko zakonito uslovljeno. Kroz vasionu i vekove je naučna istorija pisana tako da se kroz nju uzbudjivo i lijepo može putovati, a pored talenta za naučna otkrića, Milutin Milanković je očito imao i izrazit pripovjedački dar, u duhu one stare ruske poslovice da jedan dar nikad ne ide sam.

Dodatne informacije

Izdavač Dereta
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter